Az elnök viszonya többé már nem titok. Amerika első embere kolléganőjével csalta meg feleségét, ami jócskán kiverte a biztosítékot. Mindenki a szeretőre kíváncsi. Olivia Pope élete legnehezebb helyzetébe került. Így végződött a Botrány második évada, most pedig itt a folytatás.

A tengerentúlon több mint tizenkétmillió néző volt kíváncsi arra, hogy a kríziskommunikáció nagymestere, Olivia Pope hogyan lábal ki élete legnehezebb szituációjából. Titkára, hogy viszonyt folytat az amerikai elnökkel, fény derült. A Botrány című sikersorozat történetének folytatása a harmadik évad legújabb epizódjaival március 24-én érkezik a magyar képernyőkre a Universal Channel műsorán. És bár a második széria záró-epizódja jócskán tartogatott meglepetéseket, a folytatást sem bízta a véletlenre Shonda Rhimes.

“Amikor olvastam a forgatókönyvet, szabályosan sokkot kaptam. Félelemmel vegyes csodálat volt bennem, és bevallom, el is sírtam magam. Teljesen traumatikus állapotba kerültem és fel is hívtam Shonda-t, de utána a többi színésszel is e-mail-eztünk és beszéltünk, hogy 'Úristen, olvastad, mi történik?'.”

– nyilatkozta a legújabb epizódok kapcsán Kerry Washington, így biztosra vehető, hogy drámai lesz a folytatás. A történetet és a forgatást pedig ezúttal is figyelemmel követi szakmai tanácsadóként Bush egykori sajtótitkára, Judy Smith, aki jelenleg is krízismenedzserként dolgozik.

„Judy a gyorshívásaim között van. Persze nem azért, mert gyakran kerülök bajba, de a forgatások kapcsán rengeteget segít az íróknak és nekem is. Tudok vele arról beszélgetni, hogy milyen az, amikor az éjszaka közepén egyszer csak kap egy hívást, hogy azonnal indulnia kell és hamarosan egy halott embert lát. Vagy milyen lehet az, amikor egy igazán fontos ember kórházba kerül egy merénylet után és ő bemehet abba a szobába, ahova senki más. Ezek olyan szituációk, amiket az ember elképzelhet, de az hatalmas segítség, hogy beszélhetek olyan valakivel, aki át is élt már ilyesmit. Judy hatalmas segítség a sorozat számára.”

– áradozott az Olivia Pope-t megformáló világsztár.

A harmadik évadban újabb szereplővel bővül a csapat. Jake Ballard karaktere nem csak egy-egy epizódban tűnik fel, aminek valószínűleg a sorozat női rajongói örülnek leginkább. A szerelmi háromszögbe keveredő Jake szerepében ugyanis Scott Foley látható.

„Nagyon sok minden történik majd a harmadik évadban, de sajnos nem árulhatok el semmit. Boldog vagyok, hogy ezúttal már a teljes évad során a találkozhatnak velem a nézők és forgathatok a stábbal, ez egy fantasztikus dolog. Nagy rajongója voltam a Botránynak korábban is. Amikor két éve olvastam egy forgatókönyvet, azt éreztem, hogy a részese akarok lenni és most sikerült, hiszen Jake nem csak egy-egy epizódban tűnik fel. Amit igazán szeretek a Botrányban, az hogy Shonda Rhimes és az írói csapata minden egyes epizódba rengeteg történetet, fordulatot rak, ami egyszerűen elképesztő.

Az a sztori-mennyiség, ami itt egy rész alatt történik, más sorozatoknál kitesz öt-hat epizódot is, fantasztikus munkát végeznek”

– mesélte a színész, aki a Grace klinikából vagy Az egységből lehet ismerős a sorozat-függőknek.

„Minden héten egy új epizód forgatása előtt tartunk egy olvasópróbát, akkor látjuk mi is először a szöveget, hogy kivel-mi történik. Éppen ezért ez egy hihetetlen élmény, mindenki olvas és jönnek az „Úristenem”, „Ezt nem hiszem el” és hasonló felkiáltások. A harmadik évad azért is fantasztikus és érdemes volt várni rá, mert ez a hihetetlen történetmesélés, a drámaiság fokozása mesteri szintre emelkedik. Az ember elképzelni sem tudja, hogy meddig lehet ezt még fokozni és izgalmassá tenni. De lehet, ez az évad talán még lenyűgözőbb, mint az eddigiek. Még több minden kiderül Olivia Pope-ról, az apjával való viszonyáról, hogy hogyan nőtt fel, milyen típusú férfiakkal randizott; többet megtudunk Huckról és az ő titokzatos múltjáról, Quinn-ről aki egy teljesen új oldalát mutatja meg. De újabb titkok derülnek ki Mellie-ről, Fitz-ről és Cyrus-ról, hogy milyen áldozatokat követel a Fehér Ház-beli élet és az a közeg. Persze az én karakterem, Jake is újra előtérbe kerül, akit legutóbb az úgynevezett „Huck veremben” láthattak utoljára a nézők. Ennek okán is többet megtudunk majd a B613 titkos szervezetéről. Illetve remélem, hogy egyre nagyobb szerephez jut Jake a szerelmi háromszögben”

– tette hozzá Scott, aki a való életben két gyermek boldog édesapja.

Hogy hogyan áll talpra a csapat azután, hogy a szerelmi botrány után minden ügyfelük szerződést bont; hogy mi lesz Olivia és Fitz kapcsolatával; hogy mi köze van a Fehér Házhoz Olivia apjának; az a Botrány legújabb epizódjaiból kiderül.