Rendetlen a pasid? Cselekedj!

2014.09.17. 13:52 Módosítva: 2014.09.17. 17:18
Szennyes ruha a földön. Púposra rakott mosogató. Felhajtva felejtett WC-ülőke. Ami kezdetben bájosan rendetlen férfiszokás, attól később megesz minket a méreg... Miért kéne beletörődni?

Mindannyian ismerünk kincset érően rendes férfiakat. De ugyanakkor hírhedten rendetlen pasikat is... Igen, tudjuk, mindenkit úgy érdemes szeretni, amilyen, és egy kapcsolatot ingoványos talajra terel a másik állandó nevelgetése, mégis, abban talán egyetérthetünk, hogy bizonyos férfiszokásokról könnyen le tudnánk mondani. És akkor még enyhén fogalmaztunk.

Nézzünk 5+1 témát az erősebb nem hétköznapi rendetlenségeinek toplistájáról, és arról, mit tehetünk?

Szennyes ruha a földön

Oké, a vizesre izzadt focicuccot tenni kell valahová, ha nem kerülhet rögtön a mosógépbe. De ki mondta, hogy a napi férfiszennyesnek a legjobb hely a fürdőszoba vagy az előszoba (!) valamelyik sarka? Mi biztos nem!

Megoldás: átszoktatás, jutalmazás, végső esetben a szennyesláda új helyre telepítése

Mosatlan tányérok tornya

Szingli férfiaknál figyelhető meg az utolsó utáni pillanatban mosogatás technikája. Amikor már tényleg semmi több nem fér a mosogatóba, és éppen nem kezdenek el mozogni a tányérokon az ételmaradékok, beiktatnak egy kis mosogatást. A baj az, hogy a hajlam összeköltözés után is él.

Megoldás: átszoktatás, jutalmazás, mosogatógép (ezt meg nem fogják kipakolni...), végső esetben ráijesztés papír tányérral és kézzel evéssel.

Felhajtva felejtett WC-ülőke

Valószínűleg gondolatban túlságosan elkalandoznak az ügy intézése közben, ezért megy ki a fejükből a terep visszarendezése. Ők már csak ilyenek, de azért meg lehet próbálni tenni valamit.

Megoldás: figyelmeztető cédula felragasztása, otthon átszoktatás a higiénikusabb ülő pozícióra

Chips-morzsák a kanapén

Ez valamiért szintén nem megy nekik. A tévé előtt muszáj enniük, és nem minden darab chips a szájukban landol. Ha gólt lő a csapatuk, a helyzet még rosszabb: a sörrel a kézben ugrálással kihívják maguk ellen a sorsot.

Megoldás: mosható takaró

Lyukas zoknikhoz ragaszkodás

Ez lélektani dolog náluk. A férfiak nem igazán látják be, hogy egy lyukas zoknit miért ne lehetne még szinte beláthatatlan ideig tovább hordani. Érvelni ellenük szinte felesleges, jobb cselekedni.

Megoldás: varrás, kidobás

+1 Üres WC-papír-gurigák sorsukra hagyása

Nem jellemző, hogy egy férfi megfogja, és kiviszi a szemetesbe. De erre speciel könnyű megoldást találni. Ha egy kicsit összefogunk, és korrepetáljuk a pasikat!

Kezdjük a makemenbetter.com oldalon és a Zewa Aqua Tube®-bal!