A tavasz kezdetét jelzi a Telekom Vivicittá futófesztivál. Okos eszközökkel futni nem csak divat, hanem plusz élmény a mozgás öröme mellé. Ennek jó próbája egy élvezetes futóverseny, a Telekom pedig idén is kedvezményekkel segít.

GPS, lépésszámláló, pulzusmérő – néhány éve még csak álmodtunk ezekről az eszközökről, amelyek ma már jó minőségben és elérhető áron bárki számára megvásárolhatók. A futók már régóta nem legyintenek az okos eszközökre, hiszen az edzést nagyon hatékonyan segítik ezek, különösen a programozható, pulzusmérővel szerelt órák, melyek folyamatos visszajelzést adnak a testünk reakcióiról, edzés közben és azok között is. A pulzusmérő segítségével futás közben mindig tudjuk, mikor érdemes visszavenni, mikor kell még megnyomni a tempót és mikor vagyunk az ideális tracken. Az edzések utólagos értékeléséhez is jól jönnek az elektronikus eszközök, melyek rögzítik, hogy a futás mely szakaszában volt jó a tempónk és hol kevésbé, tehát minden nap tudatosabban készülhetünk a futásra, kerékpározásra, vagy akár a konditermi edzésre.

Míg egy valamire való okos eszköz néhány éve még egy felsőkategóriás okostelefon árával vetekedett, ma már sokkal jobb áron kaphatók. Aki nem próbálta volna ezeket, arra kiváló alkalom egy olyan futófesztivál, mint a Telekom Vivicittá futás, ahol kezdőtől a profiig, gyermektől az idősig szinte mindenki megfordul, s ugyanazt az élményt keresik: a mozgás örömét.

Idén 32. alkalommal rajtol el a Telekom Vivicittá városvédő futás Budapesten 2017. április 8-án. A Magyar Telekom, a futófesztivál névadó szponzoraként ebben az évben is hozzá kíván járulni a sportoláshoz és a szabadidős tevékenységekhez, ezért a vállalat Vivicittá ajánlat keretében árkedvezménnyel kínál a mozgáshoz használatos okos termékeket és okos kiegészítőket.

Olyan népszerű ászokat is, mint az Apple Watch, amely az iPhone-okkal párosítva páratlan élményt nyújt. Méri az aktivitást, jelzi a hívásokat, üzeneteket, s még játszani is lehet vele – persze nem futás közben.

A Fitbit Charge2 fitneszóra a piac egyik roppant jó árú géniusza. Kijelzője strapabíró, az órát fel lehet venni akkor is, ha az időjárás épp nem a legideálisabb a sportoláshoz. Lépésszámlálóval, programokkal segíti mérni az aktivitásunkat, de éjszaka őrzi az álmunkat is azzal, hogy folyamatosan figyeli, milyen ritmusban ver a szívünk.

A kedvezményes kínálatban vannak olyan slágertermékek is, mint a Samsung

Gear Fit2, amely kalóriaszámlálóval és beépített GPS-szel segíti a legjobb edzések kialakítását. Egész egyszerűen semmit nem kell feljegyezni edzés után, az óra ugyanis már megtette helyettünk. A Huawei aktivitásmérőit is meg kell jegyezni a legjobbak között.

Ha valaki mégis idegenkedik az okos eszközöktől, a Vivicittán megnézheti, mások hogy használják. De a Telekom kedvezményes kínálatából választhatnak kifejezetten a sportoláshoz fejlesztett kényelmes fülhallgatókat, hogy jobban szóljon a futáshoz nélkülözhetetlen motivációs zene. A Jabra Sport Pace bluetooth füllhallgató cseppálló és fülre illeszkedő, így észrevétlenül szolgáltatja a futáshoz az ütemet. Annyira kényelmes, ha valaki félmaratont fut, akkor sem kell vele foglalkoznia, a drótokat pedig örökre elfelejtheti.

A Telekom Vivicittá ajánlatai megvásárolhatóak 2017. március 16. és május 14-e között országszerte a Telekom üzleteiben vagy a Telekom Vivicitta oldalán, a készlet erejéig.