A Zwack Unicum az „Én apám a hősöm” című karácsonyi kisfilmje tavaly hatalmas sikerrel robbant be a velveten. Idén az olvasóink által kiválasztott új zenei aláfestéssel mutatkozik be a megható videó.

A Zwack szívet melengető karácsonyi kisfilmjét az idei évtől a velvetes közönségszavazás nyertese, Demjén Ferenc „Várj, míg felkel majd a nap” című ódai klasszikusa kíséri majd. „Egy új nap mindig új reményt ígér / A végtelen sötétjét tépve szét” – szól a dal, amely tökéletesen képviseli a Zwack család hitvallását is: „Csak pozitívan”.

A cég az idei évben egy másik újdonsággal is előrukkolt a film kapcsán. Egy kulisszatitkot elsőként a velvetnek árultak el: a filmben szerepet vállalt a család hatodik generációját képviselő Zwack Sándor is.

 A három történelmi korszakban játszódó videó három édesapa ünnepi készülődését mutatja be. Bár feladataik és körülményeik mások, mégis mindnyájan ugyanannak a különleges csodának a megteremtéséért dolgoznak: hogy gyermekeik ragyogó szemmel élvezhessék a karácsonyt.

Zwack Sándor a szerepe kapcsán arról mesélt, hogy náluk a karácsony mindig az év egyik legfontosabb családi eseményét jelentette, hiszen nagyon sok időt töltöttek távol egymástól; volt például olyan év, amikor édesanyja még Olaszországban, édesapja viszont már Magyarországon élt, húga Londonban, míg ő Amerikában tanult. Az ünnepre viszont összejött a család.

„A karácsony nálunk szent. Édesapámnak gyerekkorából csodás emlékei maradtak, és mindent megtett, hogy nekünk is hasonlók legyenek. Hálásak vagyunk a szüleinknek, hogy megtanítottak a családi hagyományok tiszteletére, miszerint fontos a jelen, de nagyon fontos a múlt is; ezt akarom én is örökül hagyni a gyerekeimre” – mondta Zwack Sándor, és hozzátette: „A karácsonyfa-vásárlás igazi apa-fia program volt nálunk. Édesapámmal minden évben együtt választottuk ki a tökéletes fát, ami soha nem lehetett 3 méternél kisebb, és kizárólag kézzel készült díszeket aggathattunk rá. A hagyományt egyébként a fiaimmal is folytatom: minden évben közösen választjuk a fát.”