Csupajó összetétel: bébiételek hozzáadott cukor és glutén-, tejfehérje-, tejcukor allergének

2007.07.10. 10:20

Az új, "Csupajó" összetételű Univer bébiételek június 1-től kaphatók az üzletekben. A megújult bébiételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, valamint glutén-, tejfehérje-, tejcukor allergéneket. 29 féle különböző összetételű bébiétel-, zöldség és desszert alkotja a választékot, így minden mama megtalálja gyermeke számára a legmegfelelőbbet.

"Csupajó" összetétel

Az Univer megújult bébiételeit a "Csupajó" védjeggyel látta el, amely garanciát jelent arra, hogy ezek a bébiételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, valamint glutén-, tejfehérje-, tejcukor allergéneket. Az Univer törekvése azt volt, hogy a bébiételekbe belekerüljön minden tápanyag, amire a babának szüksége van, és ne legyen benne semmi olyan, amit ilyen életkorban jobb elkerülni. Az Univer bébiételekbe csak ellenőrzött minőségű összetevők: tápláló zöldségek, gyümölcsök és húsok kerülnek. Minden beszállítót és az előállítás folyamatát is szigorúan ellenőrzik. Természetesen azt mondanunk sem kell, hogy az Univer bébiételek mentesek mindenféle mesterséges adalékanyagoktól.

Tápláljunk előrelátóan

A hozzátáplálás megkezdése után a babák már nemcsak anyatejet fogyasztanak, hanem általában 4-6 hónapos kortól fokozatosan bővül étrendjük. Ebben az életszakaszban még formálható az ízpreferencia annak érdekében, hogy gyermekeink ne igényeljenek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükségesnél több cukrot. Közismert tény, hogy a túlzott cukorfogyasztás a későbbiekben számos káros következmény kialakulásához járulhat hozzá.

A fentieken túlmenően az Univer bébiételek segítséget kívánnak nyújtani azoknak, akiknek a baba táplálásánál kerülniük kell bizonyos allergén komponenseket, ezért a bébiételek nem tartalmaznak glutén-, tejfehérje- és tejcukor allergéneket.

Előnyben a hazai...

Az Univer bébiételek alapanyagai elsősorban hazai gazdák által termesztett zöldségek és gyümölcsök, melyeket magas szintű élelmiszerbiztonság jellemez. Az alapanyagok a 4 hónapos babák esetében gyümölcs és zöldség, a 6 és 8 hónaposoknál már kerül hús is (csirke, pulyka, marha) az ételekbe.

A megújult Univer zöldségpürék, bébidesszertek és bébiételek köre új ízekkel is bővült, így 29 féle, korcsoportok szerinti ajánlással ellátott "Csupajó" ételből választhatnak az anyukák. Az Univer bébiételek a hipermarket és élelmiszerüzlet láncokban valamint a DM üzletekben kaphatók.