A szerencsés nyertesek három vadonatúj magyar zenéket tartalmazó CD csomaggal lehetnek gazdagabbak: 1. CD csomag: Péterfy Bori & Love Band - 2, Kiscsillag - Örökre szívembe zártalak, Pannonia Allstars Ska Orchestra - Feel the Riddim! 2. CD csomag: Erik Sumo Band - The Trouble Soup, Kiscsillag - Örökre szívembe zártalak, Pannonia Allstars Ska Orchestra - Feel the Riddim! 3. CD csomag: Péterfy Bori & Love Band - 2, Erik Sumo Band - The Trouble Soup, Pannonia Allstars Ska Orchestra - Feel the Riddim!

Négy év után újabb, immár a második lemezével rukkol elő az Erik Sumo Band, The Trouble Soup címmel. A honi popszíntér legkülöncebb zenekarának hangzóanyagát a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozza.

Szeptember 7-től már a polcokon található az Erik Sumo Band legfrissebb cd-je, a The Trouble Soup.

A honi új popzenei színtér más zenekarokban is bizonyított, remek zenészeiből (Farkas Zoltán, Drapos Gergely, Pápai István, Mészáros Ádám, Tövisházi Ambrus) és a két elképesztő énekesnőből (Harcsa Veronika és Kiss Erzsi) álló Erik Sumo Band lemeze tobzódás a hetvenes évek pszichedelikius rockzenéjében. A szürreális elemeket popdalokkal oldó, fülbemászó számokat készítő zenekar Disco In My Head című dala az MR2-Petőfi Rádió játszási listájának élén szerepelt. A Lovasi András-féle Megadó Kiadó gondozásában (2010 februárjában a kölni Le Pop kiadó segítségével Európában is kiadják) megjelent The Trouble Soup meghökkentő és nagy kincseket rejtő album.

„Ez a lemez tulajdonképpen négy év alatt íródott” – mesélte a zenekar-alapító Tövisházi Ambrus – „mert amint megjelent az első, elkezdtünk összerakni új számokat, ezért is van az, hogy a lemez gerincét koncerteken már egy ideje játszott dalok alkotják. Közben mindenkinek voltak, vagy éppen beindultak a saját projektjei, így csak akkor foglalkoztunk a dalokkal, amikor jutott rá időnk, ezért is kellett eltelnie ilyen sok időnek a megjelenés óta. Viszont azt hiszem pont attól, hogy ilyen hosszú időn keresztül készült, hogy mindenki másban is kipróbálta magát közben, ettől lett ilyen kellemesen vegyes az album.”

A kétezerötben alakult Erik Sumo Band a honi popzenei élet különc mutatványosainak gyűjtőhelye. Kiss Erzsi zeneszerző-énekesnő, aki komoly színházi múlttal és számos, saját maga által kitalált európai énekelt nyelvvel büszkélkedhet, állandó vendégként vesz részt a zenekar életében, melynek másik arca a már Japánt is meghódító énekesnő, Harcsa Veronika, aki mára három önálló albumot jelentetett meg, és az európai jazzvilág elismerését is besöpörte. Az együttes fő zeneszerzője és producere Tövisházi Ambrus, aki az egykori szupereklektikus Amorf Ördögök egyik vezetője. Tövisházi zenei producerként és más zenekarok szerzőjeként (Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag) és filmzeneszerzőként is dolgozott az elmúlt években, saját zenekarának a második lemeze négy évvel a bemutatkozó album után jelent meg.

További információk: www.eriksumo.hu


Feel The Riddim! címmel két év után új lemezzel rukkol elő Magyarország egyik kedvenc fesztiválzenekara, a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Magyarországon a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó, az Egyesült Államokban és Európa több országában pedig az amerikai Megalith Records gondozásában jelent meg hazánk vezető ska zenekarának, a Pannonia Allstars Ska Orchestra vadonatúj lemeze Feel the Riddim! címmel. Az idehaza november 20-tól kapható album már a harmadik a zenekar életében és bátran kijelenthető, hogy méltó folytatása a formáció eddigi munkájának. A nagy és rendkívül lelkes közönségbázissal rendelkező, fesztiválkedvenc PASO legújabb albuma egyfelől visszaadja az élő fellépések sodró hangulatát, másrészt teret enged a táncos koncerteken nehezebben érvényesülő merengős daraboknak is. A tizenhat számot tartalmazó lemezen a ska, reggae, funk, dancehall, jazz, magyar népzene és e stílusok harmonikus és egyedi fúziója vár a hallgatóra a tizenegy tagú orchestra és barátaik előadásában. Az albumon az állandó vendég Barna György hegedűsön kívül olyanok működtek közre, mint a fiatal jazz generáció egyik sztárénekesnője, Harcsa Veronika, az Irie Maffiából jól ismert Sena, és a francia raggamuffin mc, Tribuman.

Bár számos magyar zenekar lemezéről mondható el ugyanez, a Feel The Riddim! egy valóban rengeteg kincset rejtő album. A szövegek egyszerre komolyak és humorosak, a dalok egyszerre mesélősek, álmodozósak és fűszeresen pattogósak, és az olyan számoknak köszönhetően, mint a '69-es hangulatú, koszos, sűrű reggae-funk-os What Is Our Love For?, mindannyiunk gyerekkori kedvence, a Macskafogó rajzfilm egyik betétdalának ska változata, a Miu Miújság?, a kritikus Budapest, a lendületes ska-jazzes, de egyben balkáni hatású darab, a Skatilla, vagy éppen a zenekar koleszterindús üzenete a jamaicai konyhának, a Hungarian Dish miatt egy pillanatra sem válik unalmassá.

További információk: www.paso.hu


Sorban a második lemezével jelentkezik az énekes-színésznő Péterfy Bori és az ő zenekara, a Love Band. Az alternatív popdíva - nemes egyszerűséggel - 2 címre keresztelt új hanganyaga már a boltokban kapható illetve december 27-én a budapesti Gödörben lesz először élőben is hallható.

Két év után új lemezzel jelentkezik az egykori Amorf ördögök énekesnője, a 2007-ben szólókarrierbe kezdett alternatív popdíva, Péterfy Bori és zenekara. A Nemzeti Színházban is dolgozó énekes-színésznő sanzon-punk-rock formációja nem tétlenkedett az elmúlt két évben: végigszáguldottak a hazai klubokon és fesztiválokon. A sikeresnek mondható debütáláshoz, a mára aranylemezes, cím nélküli első Péterfy Bori & Love Band-albumhoz képest az egyszerűen csak 2 címre keresztelt új anyag logikus folytatása a sanzonos-rockos világnak, de ezúttal kevesebb a sanzon, és több a nyers erő. Az új anyag zenéje Tövisházi Ambrus nevét dicséri, de a dalszerzésben az eddigi társakhoz (Lovasi András, Tariska Szabolcs) új szereplők is csatlakoztak: Vinnai András író mellett a zenekar blogján meghirdetett verseny győztese, Hujber Szabolcs is beszállt szövegíróként. A legfontosabb változás viszont az, hogy ezúttal maga Bori is írt dalszövegeket.

Az igencsak sűrű, tizennégy számos lemez történetei kevésbé lazák, mint korábban – Bori többször életveszélyes helyzetbe kerül. A számok hangvétele keményebb: a száguldós dalok még gyorsabbak, a lassúak még lassabbak: a 2 rapszodikusabb és szenvedélyesebb anyag elődjénél. Péterfy Bori a Lovasi Andrással közös Délelőttök a kádba' hagyományának folytatásaként ezen a lemezen is énekel egy duettet, az Újraélesztő című dalt az Óriás zenekar énekesével, Egyedi Péterrel együtt énekli. Az album borítóját ezúttal is Stark Attila tervezte, Merényi Dávid fotói alapján. A november 13-tól kapható, 2 című új lemezt a Péterfy Bori & Love Band december 27-én a budapesti Gödör Klubban fogja bemutatni.

További információk: www.peterfybori.hu

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!