A Cseh Köztársaságból számos legendás hokis került ki, és a jégkorong már évek óta a csehek legsikeresebb és legnépszerűbb sportága. Röviden szólva, a csehek imádják a korcsolyázást. Többek között ezért tér vissza négy év után újból Prágába a Red Bull Crashed Ice.

2005-ben a korit és a fourcrosst ötvöző, bobpályához hasonlójégcsatornában rendezett Red Bull Crashed Ice több mint 15 ezer nézőt vonzottPrága egyik legismertebb turista látványosságába, a Hradzsin negyedbe. Négyévvel később újra versenyt rendeznek itt. 2009. február 7-én zsúfolásigmegtelik majd a Prága egyik legrégebbi történelmi városrészében, Vy¹ehradbanfelállított nézőtér. Az egyik legismertebb európai nagyváros történelmi ékkövemost a legjobb korisok összecsapásának ad otthont. Sajnos  a versenyzők nem csodálhatják majd nagyon avárost, hisz 70km/órával száguldanak majd le a belváros utcáin felállítottpályán. A hajtűkanyarokban és meredek lejtőkben bővelkedő, nehéz, 365 méterhosszú jeges pályán dől majd el, hogy ki a legjobb koris. A leggyorsabb 64versenyző bekerül a döntőbe. Ehhez már testi küzdelemben is oda kell tenniükmagukat, hiszen körönként négy indulóból kettő jut tovább.

 

Február 6-án120 versenyző 60 cseh, 30 szlovák, 19egyéb nemzetiségű és 11 meghívott „wild card" mérkőzik meg a selejtezőkben adöntőbe jutásért. A külföldiek közül már biztos a finn, osztrák, kanadai,bosznia-hercegovinai, német, svájci, lengyel, szlovén, ukrán és magyarrészvétel.

 

AHradzsinban rendezett 2005-ös Red Bull Crashed Ice viadalt a hatszoros győztessvéd Jasper Felder uralta. 2009-ben vajon ki veszi be Vy¹ehrad várát? Az újuralkodó nevére február 7-ig kell várnunk.

 

Továbbiinformáció: www.redbull.hu