A Kalap, kabát a Velvet.hu országos utcazenész tehetségkutója, amiben az ország legjobb utcazenészét keressük. Mivel a vereseny kifejezetten az utcazenészekről és az utcán zenélésről szól, ezért utcákon, tereken zajlik az ország különböző városaiban.

 A versenyen bárki indulhat, aki

  • rendszeresen szokott utcán zenélni
  • még nem befutott zenész, tehát legalább abban a felállásban nem jelent még meg lemeze, egyéb hangzóanyaga, amiben az utcán szokott zenélni
  • elmúlt 18 éves
  • legalább egy saját száma van
  • ráér a forgatási időpontokon

Jelentkezni lehet egyéniben, de akár zenekarral is, fontos, hogy a zenekarok jelentkezésénél is meg kell adni nevet és pontos elérhetőséget, méghozzá azét, aki a versennyel kapcsolatos ügyintézés alatt képviseli a zenekart.

Mi kell a jelentkezéshez?

A jelentkezéshez az kell, hogy hiánytalanul kitöltsd a jelentkezési lapot, vagyis, hogy megadd a neved, hogy honnan jelentkezel (ez azért fontos, mert területi elődontőkbe válogatjuk szét a jelentkezőket), hogy mi a telefonszámod, valamint egy linket legalább egy olyan rövid, akár mobiltelefonnal készült videóhoz, amiben az látható, hogy éppen utcán zenélsz, zenéltek..

A jelentkezőknek a jelentkezéskor az alábbi nyilatkozatot kell elfogadniuk:

Alulírott jelentkezem az index.hu (INDEX.HU Informatikai Zrt; 1033Budapest, Flórián tér 1; Cg. 01-10-044705; „Index”) által szervezett Kalap Kabát munkacímű tehetségkutató versenyre („Verseny”).

A Ptk. 80.§ (1) és (2) bekezdése alapján kifejezetten hozzájárulok, hogy az Index munkatársa rólam fénykép- és/vagy videofelvételt készítsen.

Továbbá hozzájárulok a) nevem, b) a beleegyezésemmel elkészített tartalmak és c) az általam beküldött fénykép-, hang- és videofelvételt felhasználásához, nyilvánosságra hozatalához (cikkek, videók, promóciós anyagok, stb).

Kötelezem magam, hogy az általam előadott a) nem saját zeneszámok szerzői jogosultjairól a szervező Index részére adatokat szolgáltatok (ez a szerzői jogdíjak megállapításához és Index általi befizetéséhez szükséges), b) a saját zeneműveimre felhasználási jogot engedek a következőek szerint. A felhasználási jog az Indexet területi korlátozás nélkül, a teljes védelmi időre szólóan, nem kizárólagosan, az on- és offline felhasználásra vonatkozólag, harmadik személy részére tovább nem engedhetően (kivéve az Index tulajdonosa, a Közép Európai Média Zrt. által tulajdonolt - CEMP csoportba tartozó - gazdasági társaságokat) illeti meg.

Az Index a jelen nyilatkozat alapján jogot szerez a zenemű saját gazdasági tevékenysége során annak saját szerzői műveiben való felhasználáshoz, a mű beillesztéséhez. A jelen felhasználási engedély nem terjed ki a zenemű átdolgozására. Szavatolok azért, hogy a zeneművön nem áll fenn harmadik személynek olyan kizárólagos szerzői vagyoni/felhasználási joga, amely az Index jelen nyialtkozat szerinti jogszerzését és felhasználását korlátozná vagy akadályozná.

Hozzájárulok a beleegyezésemmel elkészített tartalmak és az általam beküldött fénykép-, hang- és videofelvételt felhasználásához, nyilvánosságra hozatalához (cikkek, videók, promóciós anyagok, stb).

Az Index a jelentkezők adatait „Adatvédelmi és adatkezelési Szabályzata” rendelkezéseinek megfelelően kezeli (elérhető: http://index.hu/adatvedelem/).

Tudomásul veszem és elfogadom, hogy a) a Versenyben való részvételemért az Index részemre díjat nem fizet, b) az említett fénykép- és/vagy videófelvételek elkészítéséért és azok felhasználásáért részemre az Index részemre díjat nem fizet. Ezekkel kapcsolatban lemondok minden további igényről, ilyet a jövőben sem támasztok.

Kijelentem továbbá, hogy velem kapcsolatban semmilyen korlátozó szerződés nem áll fenn, amely akadályozná vagy engedélyhez kötné a hivatkozott tartalmak elkészítését és megjelentetését. Amennyiben jelentkezésemmel vagy részvételemmel kapcsolatban jogi akadály merül fel, azzal kapcsolatban a szervező Index semmilyen felelősséget nem vállal.

Tudomásul veszem, hogy a Verseny nyilvános helyszíneken zajlik, a Versenyen saját felelősségemre és kockázatomra veszek részt.

Tudomásul veszem, hogy az elődöntőn túljutó versenyzőkkel az Index szerződést köt, melyben a versenyzők a részvételi, megjelenési kötelezettséget vállalnak a Verseny időtartamára.