Április 14-én választja ki a zsűri a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató produkciói közül azt a tizet, amit mindenképpen látni szeretne a műsor szentendrei elődöntőjében. A nagy döntés megelőző hetekben bemutatjuk a jelentkezőket, aztán április 14-e után néhány nappal önök is megtudhatják, melyik tíz produkcióval találkozhatnak garantáltan Szentendrén.

Az elődöntőbe összesen 12 produkció juthat be, ezért azoknak is van esélyük a továbbjutásra, akiket nem választ ki a zsűri első körben, ők egy nagy, internetes szavazáson vesznek majd részt május elejétől. Most pedig nézzék meg a mai négy produkció bemutatkozását!

Másképp Szól

„Ismert és saját dalok akusztikus tálalásban, poposan, rockosan, funkysan, jazzesen, és majdnem mindig másképp szól. Kedvenc dalaink akusztikus előadásban, a megszokottól eltérő formában. Mert szerintünk Lady Gaga igenis blueselőadó, csak a producerei félrehangszerelnek, és ha csak azon múlik a buli, akkor lehozzuk az egész Toto-t, vagy éppen Guns 'n Roses-t. Ha rossz napod van, Mariann elénekli neked, hogy ne add fel, mert annyi mindent nem szerettél még. Nálunk Janis Joplin még mindig kéri az Urat, hogy ugyan dobja már meg egy Mercivel, és amikor minden kötél szakad, akkor akár az is előfordulhat, hogy lemegyünk a pokolba.”

Hévizi Mariann - ének, Horváth András Zsolt - gitár

Magyaróvári Viktor (Kayamar)

Mezőhegyesen születtem, ahol már kora gyerekkoromban elkezdtem zenét tanulni. Gyorsan kiderült, hogy abszolút hallásom révén könnyen megy a szolfézs és összhangzattan, így speciális képzésben vettem részt, ahonnan 13 éves koromban vezetett Budapestre az utam. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Ugrin Gábornál tanultam szolfézst és karvezetést, innen vettek fel a Zeneakadémiára, ahol 2012-ben diplomáztam. 2005 óta komponálok Kayamar művésznéven, ami saját nevem anagrammájából ered. 2011-ben részt vettem a T-mobile Rezene zeneszerző versenyén, amelyen első helyezést értem el. Ez az élmény indított el az alkalmazott zeneszerzés felé, így született meg Simon Balázs nemzetközi fesztiválokon is elismert „Kötelék” című animációs kisfilmjének vagy a Kolozsvári Színházban játszott Mindenke és a varázsdoboz című gyerekelőadás zenéje. Dalaimban gyakran ötvözöm mind a könnyű mind a komolyzene elemeit.”

Szőke Csaba

„Régóta szeretek zenélni, szeretem a zenét. Érdekesnek találtam a verseny koncepcióját, nem szoktam tehetségkutatóra jelentkezni egyébként. Zenémen leginkább a blues és a hiphop kultúra tükröződik - a hatvanas évek rockzenéjén nevelkedtem egy szegedi panel-lakótelepen, innen a szokatlan párosítás.”

Illyés Bence (Silence Fictions)

Immár 2 éve utcazenél nyaranként, főleg a Deák téren és környékén. „Az utóbbi fél évben elkezdtem saját dalokat is írni.”