Április 14-én választja ki a zsűri a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató produkciói közül azt a tizet, amit mindenképpen látni szeretne a műsor szentendrei elődöntőjében. A nagy döntés megelőző hetekben bemutatjuk a jelentkezőket, aztán április 14-e után néhány nappal önök is megtudhatják, melyik tíz produkcióval találkozhatnak garantáltan Szentendrén.

Az elődöntőbe összesen 12 produkció juthat be, ezért azoknak is van esélyük a továbbjutásra, akiket nem választ ki a zsűri első körben, ők egy nagy, internetes szavazáson vesznek majd részt május elejétől. Most pedig nézzék meg a mai négy produkció bemutatkozását!

Molnár Gábor

„A kihívások mellett életemben mindig fontos szerepet játszott a zene, többféle hangszert is kipróbáltam már, többek között a furulyát, trombitát, valamint az énekléssel is foglalkoztam. Amikor új dalokat tanultam, nyilván még sokszor nem voltam a teljes szöveg birtokában, és a kimaradó részeket fütyültem, azonban nem a hagyományos módon, hanem „nyitott szájjal”. Mivel úgy éreztem, ez egy különleges képesség, erre a továbbiakban nagyobb hangsúlyt fektettem. Amikor valaki először hall, akkor értetlenkedve és kétségekkel fogadja az előadást, azt hiszi, valamiféle hangszerrel adom ki a hangokat. Ám ez pusztán a szám, a fogaim és a nyelvem összjátéka.”

Kárpule Ferenc

„Miskolcon végeztem a Bartók Béla Zeneművészeti Főiskolán. Néhány év tanítás után állás hiányában elkezdtem az utcazenélést, amely megszokott nyári hobbi tevékenysége a zenészeknek a főiskolán. Jelenleg folyamatosan utcazenélésből élek, ez az egyetlen kereseti forrásom. Az emberek megjegyzéseiben kifejezik, hogy milyen mélyen megérinti a lelküket a játékom. Szeretnék normális polgári munkából élni, de soha nem akarom abbahagyni az utcazenélést, mert felejthetetlen és pótolhatatlan élményeket és örömöt okoz ez számomra. Az utcazene számomra misszió, mely segít jobbá tenni a körülöttünk lévő világot. Szeretném, ha az utcazene magas szintű hivatásos művészi tevékenységgé válna. Ebben a reményben adom be ezúton a jelentkezésemet a versenyre.”

Hidvégi Attila

Egy saját maga által készített PVC fuvolán játszik. Autodidakta modon tanulta meg a hangszert használni úgy 9 hónapja. „Nagyon szeretem a fuvola hangját.”

Tóth János (Johnny&Dep Acoustic)

2012 tavaszán, Johnny&Dep Acoustic néven alakult utcazenész formáció. „2012 nyarán egy öt hetes európai körúton voltunk, és utcazenészként megtettünk 4600 km-t. Néhány nagyobb város, ahol jártunk: Prága, Amszterdam, Genf, Lyon, Marseille, Velence. Az utunkat az utcán megkeresett pénzből finanszíroztuk, az elejétől a végéig. 2013 szeptemberétől kiegészültünk még egy gitárossal, Ipcsics Ákos személyében.

Bajai "Dep" Attila - gitár, ének

Tóth "Johnny" János - cajon, vokál

Ipcsics Ákos - gitár