Április 14-én választja ki a zsűri a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató produkciói közül azt a tizet, amit mindenképpen látni szeretne a műsor szentendrei elődöntőjében. A nagy döntés megelőző hetekben bemutatjuk a jelentkezőket, aztán április 14-e után néhány nappal önök is megtudhatják, melyik tíz produkcióval találkozhatnak garantáltan Szentendrén.

Az elődöntőbe összesen 12 produkció juthat be, ezért azoknak is van esélyük a továbbjutásra, akiket nem választ ki a zsűri első körben, ők egy nagy, internetes szavazáson vesznek majd részt május elejétől. Most pedig nézzék meg a mai négy produkció bemutatkozását!

Band Of StreetS

A zenekar ebben a formában 2011 óta létezik, a New Orleans-i hagyományokat követve jött létre. Kizárólag akusztikusan, csak fúvós és ütős hangszereken, színpad és hangosítás nélkül játszanak. „A hangosítók azt szeretik bennünk, hogy nem kell velünk foglalkozniuk, a szervezők azt, hogy velünk akkor is tudnak számolni, ha mindent elmosott egy vihar, az emberek pedig azt, hogy köztük vagyunk, és együtt buliznak velünk. Bárhol, bármikor megszólalunk. Ezidáig fesztiválokon és különböző városi rendezvényeken voltunk láthatóak, de játszottunk már különböző klubokban, esküvőn, tomboló viharban, sőt még medencében is. 2013-ban a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönség díjasai, és az ugyancsak 2013-ban a Zalakarosi Utcafesztivál szakmai díjasai lettünk. Nagyon büszkék vagyunk rá. Repertoárunk a 90-es évek Retro slágereitől a mai zenékig terjed, a hangulat, amit létre tudunk hozni, leírhatatlan.” 

Crazy Daisy Jug Band

A Crazy Daisy Jug Band (CDJB) 2006 augusztusában alakult a Veszprémi Utcazene fesztivál után, amikor a három soproni zenész - Pénzel Péter, Tujmer Zoltán, Cryns János „Cini” elhatározták hogy létrehoznak egy jug band-et. Ehhez nagyban hozzájárul az Egyesült Államokból jött Frank Hauser jr. Denverből. Az ő hatása és ötlete alapján eleinte még lavór-bőgővel (washtub) és mosódeszkával, banjo-val is „felszerelt” zenekar folyamatosan átalakult azzá ami most is – egy jó hangulatú utca, kocsma és klub zenekarrá, ami időnként még a nagyobb színpadokon is megállja a helyét. 2011 júniusában a zenekar elnyerte az első Kecskeméti Utcazenész találkozó legjobb zenekara címét. Feldolgozásokat és saját dalokat is játszanak. Utcák, terek, kocsmák, klubok, fesztiválok gyakori vendége a CDJB – igazi utazó, hangulatteremtő és kalandszerető zenekar.

Intu

Dinamika, harmónia, csend, suttogás, majd tomboló vihar. Ez az Intu együttes, mely alig egy éves, ám második lemezét publikálja. Különböző európai népek kultúrájából merít, és a véget nem érő variációk és helyzeti dallamok keverékével alkotja újra mindig más ízben zenéjét.

Huckleberry Guys

Balogh Gyula (gitár, ének, bőrönd, mint, ritmushangszer) és Prekop Győző (szájharmonika) szegedi duója 2010 óta zenél együtt. Az eredeti, autentikus blues műfajából merítenek ihletet, feldolgozásaikban nem kímélik a mississippi blues, new orleans blues, sőt az amerikai folk, country hagyományait sem. Hallhatunk tőlük RL Burnside, Robert Johnson, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson II, Sonny Terry klasszikusokat.