2014.04.12. 09:19 Módosítva: 2014.04.19. 11:55

Április 14-én választja ki a zsűri a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató produkciói közül azt a tizet, amit mindenképpen látni szeretne a műsor szentendrei elődöntőjében. A nagy döntés megelőző hetekben bemutatjuk a jelentkezőket, aztán április 14-e után néhány nappal önök is megtudhatják, melyik tíz produkcióval találkozhatnak garantáltan Szentendrén.

Az elődöntőbe összesen 12 produkció juthat be, ezért azoknak is van esélyük a továbbjutásra, akiket nem választ ki a zsűri első körben, ők egy nagy, internetes szavazáson vesznek majd részt május elejétől. Most pedig nézzék meg a mai öt produkció bemutatkozását!

Empty Pubs

A csapat több mint tíz éve alakult, és több tagcsere után alakult ki a jelenlegi formáció. Rendszeresen játszanak utcán Gyöngyösön, Gyöngyös környékén, valamint rendszeres fellépő a Veszprémi utcazene fesztiválnak is. Általában kis hangosítással játszanak, de meg tudnak szólalni teljesen akusztikusan is.

A formáció: Réthy István - Gitár Ének, Zakár Tivadar - Gitár, Béres-Deák Balázs - Basszusgitár, Suri Attila - Dob, Vágvölgyi Zsuzsanna - Ének, Szepesházy Dóra - Ének

Zathureczky György

„Mindig Budapesten éltem. Mechanikai műszerészként szakmát tanultam, illetve művészetterápiás és szociális munkás végzettségem van. A versenyen zenésztársammal, Pivarnyik Lászlóval indulunk, egyikünk fa-tálaló hegedűvel+ fakanállal, másikunk galuskaszaggató +fakanál. Mindkettőnk szájában nyelvre helyezhető "trilla" van. Kb. 3 éve rendelkezem utcazenélési engedéllyel, de már régóta gyakorlom a szakmát.”

Nemes Gábor (Kölyök)

Komolyzenei tanulmányokat folytatott, de az aktív zenélés során leginkább a könnyedebb műfajokban tevékenykedik. Több formációban és szólóban is játszik. „Az utcazenélés egészen fiatal korom óta visszatérő motívuma a nyaraimnak, elsősorban külföldön, nyaralós-csavargós-pénzkeresős megközelítésben.”

Beauty n' the Beat

„XVI. kerületi rock'n'roll zenekar voltunk, feloszlásunk oka az volt, hogy nem mindenki akarta annyira ezt a dolgot, mint mi ketten. Melinda és Angel vagyunk (ének és gitár), és úgy döntöttünk, hogy nekünk mindenképpen tovább kell mennünk, hiszen a szenvedélyünk a zene. Most ebben az akusztikus ének/gitár felállásban gondolkodunk, és a populárisabb dalainkat játsszuk. Azért jelentkeztünk a tehetségkutatóra, mert látunk valamit az utcazenélésben, valami mérhetetlen szabadságot, amit csak ily módon tudunk átérezni. Nem mellesleg a jó társaság, laza személyiségek megismerése, és a jó buli miatt.”

Ádám Kornél

„Ádám Kornél vagyok, 24 éves egyetemista, két éve utcazenélek saját számokat, valamint feldolgozásokat játszom, stílust tekintve grunge, country, igényes popzene keverékéhez állok a legközelebb.”