Elindult a közönségszavazás a Kalap Kabát döntőjéért! Két produkció még odaérhet a szentendrei döntőre. Szavazni június 9-én délután ötig lehet a versenyzőkre. Minél magasabb pontszámot ad egy előadóra, annál nagyobbra értékeli a teljesítményét.
A szavazásnak vége

Ki, mennyiről indul?

Balchicanos 8
Agárdi Konga Party 7
Szolnoki Lajos 6
Magyaróvári Viktor 5
Finding Ádám 4
Upor András 3
Let The Cigar Die 2
Másképp Szól 1

Ha még nem tette meg, akkor ezen a linken mindenképpen vegye át, mi történt az elődöntőben, kik jutottak tovább, és hogy milyen volt az általános hangulat!

Nézze végig a lenti videókat, amik a szentendrei elődöntőben készültek az egyes előadókról, és döntsön, ki legyen ott a döntőben június 13-án a szentendrei Fő téren!

A közönségszavazás pontozása két részből áll. Az elődöntőn élőben be lehetett gyűjteni közönségszavazatokat, ezeket pontszámokká konvertáltuk: 8 pontot hoz magával a legtöbb szavazatot gyűjtő és 1 pontot a legkevesebb szavazatot gyűjtő előadó. Az online szavazással szintén 1-től 8-ig lehet pontokat gyűjteni, ezeket a szavazás végén hozzáadjuk a hozott pontokhoz, a két legtöbb ponttal rendelkező produkció csatlakozhat a döntőbe bejutott négyeshez. Balra láthatják, hogy melyik versenyző hány ponttal indul neki a közönségszavazásnak.

Most már nincs más dolga hátra, mint megnézni a produkciókat, és szavazni! Hajrá!

Balchicanos

Az érdi Balchicanost két tag alapította, amikor néhány éve körbezenélték a Balatont, róluk erre lehet többet megtudni, lent pedig a The Monkees egyik slágerének reggae-s feldolgozását hallhatja tőlük.

6,05

Agárdi Konga Party

Az Agárdi Konga Party nevéből nem kifejezetten nehéz kitalálni, hogy honnan érkeztek a versenybe. Ők az a társaság, amelyik nyaranta az egyébként egészen undorító agárdi vasúti aluljáróba akkora bulit csinál, hogy környékbeli diszkók is megirigyelhetnék, hogy mennyien mennek le ilyenkor a húgyszagú, fehér falak közé. Erre ismerheti meg őket jobban.

3,28

Szolnoki Lajos

Szolnoki Lajos Veszprémből érkezett a versenybe, évekig külföldön élt, de azt mondja magáról, hogy szerelmes Veszprémbe, ezért sosem tudna végleg elköltözni a városból. A punkzenészből lett érzékeny utcazenész itt mesél magáról bővebben. A zsűri szerint gyakorlatilag CD minőségben énekel élőben, de erről ön is meggyőződhet a lenti videóban.

3,26

Magyaróvári Viktor

Magyaróvári Viktor Kayamar művésznéven gyakorlatilag egy egytagú kórus, amit úgy ér el, hogy a hazai utcazenészek között viszonylag ritkának számító looper pedállal rögzíti és játssza vissza saját magát, így teszi érdekessé és teljessé a hangzását. Az érdekes technikáról, aminek legalább részben köszönheti Dub FX is, hogy világsztár lett, ebben a videóban mesél bővebben.

6,19

Finding Ádám

Finding Ádám, ha kell, akkor órákon át játszik gyakorlatilag bármit bárkinek, ha kell, akkor pedig a saját számaival próbál érvényesülni. A mezőny egyik legérdekesebb figurája a nagyszájú, de mégis visszafogottnak tűnő bolond zenész. Nekünk a viszonylag összeszedett énjét mutatta a portréjában, amit erre tud megtekinteni.

5,16

Upor András

Upor András tizenéves korában az USA-ban élt, ahol annyira megcsapta a delta blues, hogy azóta sem tért magához, sőt próbál inkább teljesen elmerülni ebben a nagyon amerikai műfajban. Az Egyesült Királyságba járt zenei iskolába, közben próbál Magyarországon érvényesülni, és ha úgy alakul, akkor az utcán is játszik, de ezekről itt mesél is bővebben

2,89

Let The Cigar Die

A Let The Cigar Die tagja Tiszakécskéről érkeztek, de jellemzően inkább Szegeden szoktak zenélni. Ebben a felállásban viszonylag friss formációról van szó, de a srácoknak van egy metálzenekaruk is, ahol minden olyat kiengednek magukból, ami az akusztikus gitáros, padon ülős, duóban zenélésbe nem fér bele. Erre ismerheti meg őket jobban.

2,92

Másképp szól

A Másképp szól tagjai két kis faluból jöttek, hogy aztán Szegeden találják meg egymást és a közös zenélést. Ha ön bölcsészrockot hallgató bölcsész, akkor kedvelni fogja a Másképp szólt is, amelynek tagjai ilyen számokat adnak elő. A lenti videóban pont egy kicsit ironikusan, direkt bugyuta saját számuk hallható, ha pedig jobban meg szeretné őket ismerni, akkor ide kattintson!

2,93
Az elődöntő után a hipszter hegedűs, Újj Zsombor visszalépett a versenytől, ezért nem szerepel a közönségszavazásban.