Leleplezzük a zsűri elnökét, és sok egyéb dolgot!

A zsűri elnöke Novák Péter, aki egy jó hangulatú megbeszélés után leugrott a szerkesztőség melletti aluljáróba. A legfontosabb változást ő is elmondja: meghosszabbítottuk a jelentkezés március 29-éig. A többi változás alább.

FONTOS! Változások a verseny lebonyolításában, meghosszabbított jelentkezési határidő!

Nagyon röviden a változások:

  •  A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk március 29-éig!
  • A verseny lebonyolítása egyszerűsödött, közelebb került az internethez, az utcán forgatott részek pedig a koncerthangulathoz.
  • A budapesti elődöntőket nagyon jó szentendrei helyszínekre helyeztük át kicsit átalakítva.

A változások pontos és részletes ismertetése az alábbi leírásban található meg, olvasd végig!

A Kalap, kabát a Velvet.hu országos utcazenész tehetségkutója, amiben az ország legjobb utcazenészét keressük. Mivel a verseny kifejezetten az utcazenészekről és az utcán zenélésről szól, ezért utcákon, tereken zajlik az ország különböző városaiban.

 A versenyen bárki indulhat, aki

  • rendszeresen szokott utcán zenélni
  • még nem befutott zenész, tehát legalább abban a felállásban nem jelent még meg lemeze, egyéb hangzóanyaga, amiben az utcán szokott zenélni
  • elmúlt 18 éves
  • legalább egy saját száma van
  • ráér a forgatási időpontokon

Jelentkezni lehet szólóban, de akár zenekarral is, fontos, hogy a zenekarok jelentkezésénél is meg kell adni nevet és pontos elérhetőséget, méghozzá azét, aki a versennyel kapcsolatos ügyintézés alatt képviseli a zenekart.

Ha jelentkezni szeretnél, erre találod az online kitölthető jelentkezési lapot!

Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj a kalapjelentkezes@mail.velvet.hu címre!

Mi kell a jelentkezéshez?

A jelentkezéshez az kell, hogy március 29-éig hiánytalanul kitöltsd a jelentkezési lapot, vagyis, hogy megadd a neved, hogy honnan jelentkezel, hogy mi a telefonszámod, valamint egy linket legalább egy olyan rövid, akár mobiltelefonnal készült videóhoz, amiben az látható, hogy éppen zenélsz, zenéltek..

Miből áll a verseny?

A verseny összesen négy részből áll: az előválogatóból, a selejtezőből, egy elődöntőből és egy döntőből áll Szentendrén.

Mi a verseny menete?

A jelentkezők videói közül a zsűri kiválaszt tíz produkciót, amit mindenképpen látni szeretne a versenyben. Ez a tíz produkció automatikusan bejut az elődöntőbe.

A fennmaradó produkciók több héten át tartó, több körös, kieséses rendszerű internetes szavazásban mérkőznek meg, a két legjobb produkció csatlakozok az elődőntőbe jutott tíz produkcióhoz.

Az elődöntőben a 12 produkció megmérkőzik egymással, a zsűri kiválaszt közülük négy produkciót, ami a döntőbe jut. További két produkció pedig az elődöntő utáni héten, több körös, kieséses rendszerű internetes szavazás útján jut a döntőbe.

Kik vannak a zsűriben?

A zsűri négytagú, különféle zeneipari szakemberekből áll össze.

Novák Péter – a zsűri elnöke, saját definíciója szerint kultúrmunkás

Vermes Orsolya – zenei menedzser

Vörös András – röviden csak rockzenész

Árkosi Szabolcs – zenész, zeneszerző

Mi a nyeremény?

A győztes produkció egy utat nyer 2014 nyarán Dublinba, ahol megnézheti az utcazenészek egyik európai központját, a Grafton Streetet, és zenélhet is itt. A közönségszavazás győztese fellépési lehetőséget nyer egy neves, európai utcazene fesztiválon.

Meddig lehet jelentkezni?

Jelentkezni március 29-éig lehet a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lappal.

Mikor van ez az egész?

A verseny elődöntője Szentendrén lesz, a Duna-korzón, május 18-án, vasárnap. A verseny döntője Szentendrén lesz, a Fő téren, május 24-én.

A zsűri április 18-áig választja ki a 10 elődöntőbe jutó produkciót a beküldött felvételek alapján.

Az elődöntőt megelőző internetes szavazások április 21. és május 4. között zajlanak le.

Mit kell vinni, ha bejutok az elődöntőre?

Amit egyébként is használsz utcazenélés közben, azt használd a műsorban is! Vagyis hangszerekről és egyéb felszerelésekről mindenkinek magának gondoskodnia, az elődöntő alapvetően akusztikus.

Nincs más hátra, mint kitölteni a jelentkezési lapot, és elfogadni a jelentkezés jogi feltételeit, és kezdődhet is a verseny!

Jó versenyzést kívánunk!

Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj a kalapjelentkezes@mail.velvet.hu címre!

Ne maradj le semmiről!

További részletek az elkövetkezendő napokban jelennek majd meg a velvet.hu/kalapkabat oldalon, de kövesse az eseményt Facebookon is, hogy ne maradjon le semmiről! A verseny oldalát erre találja!

Hamarosan érkeznek a zsűritagok portrévideói, hogy jobban meg tudják őket ismerni, valamint azt is felfedjük a jövő héten, hogy ki a zsűri elnöke. Ahogy a jelentkezők rövid videóiból is közlünk majd válogatásokat néhány naponta.