Egy férfi akkor vonzó, ha férfias. Egy férfi akkor férfias, ha izmos. Tehát: egy férfi minél izmosabb, annál vonzóbb. Kb. ez a gondolatmenet határozza meg a jelenleg aktuális férfiideált, bár abban viszonylag sokan egyet értenek (de nem mindenki), hogy a túlságos kigyúrtság már nagyon nem menő. Újabban viszont egyre több minden jön szembe a neten, ahol férfiak nem (csak) az izmozatukkal menőznek, hanem azzal, hogy milyen hajlékonyak. Ezt az Instagram-fiókot például, ahonnan az alábbi fotó való, nem lehet eleget böngészni.

A photo posted by SeñorSean (@phelpshair) on

Igen, ennek a lazasági trendnek elég nagy köze van a jógázás egyre növekvő népszerűségéhez, mivel jógázni már régóta nem csak nők járnak, sőt, vannak férfiak, akik elképesztően magas színvonalon művelik ezt a keleti sportot-tudományt-művészetet-életformát. Például az alábbi személyről is ordít, hogy nem heti egyszer egy órára jár le a sarki konditerembe a nyújtó csajok fenekét stírölni. A honlapját itt találja, persze jógaoktató.

Nem minden jógi gumiember, de azért a két dolog egy ponton gyakorlatilag találkozik. Az alábbi férfi asana jógából tart bemutatót egy világbajnokságon. Mondjuk nem értjük, hogy jógából hogyan/minek van világbajnokság, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az alábbi gyakorlathoz az extrém izomerő mellé olyan lazának kell lenni, hogy vigyázzon minden néző, mert be fog könnyezni egyik-másik mozdulat láttán.

A fentiek alapján ön esetleg azt mondhatja, hogy ez nem trend, csak egy-két elszigetelt őrült, és elszigetelt őrültek mindig is voltak. Erre cáfolatul mutatjuk a mindig menő Modus Vivendi egyik legújabb kampányát. Ez az alsónadrágcég külön Buddha kollekciót dobott piacra, amit természetesen jógázó izommodellel hirdetnek a nagyközönségnek. Szóval a jógával már divatterméket is el lehet adni tömegeknek. Hogy tetszenek ezek a férfiak? Kérjük, hogy dobjon egy szavazatot a poszt legalján!

623
639