Valentin-nap alkalmából egy Valentint mutatunk ma önnek, pontosabban egy Valentinót: Rudolph Valentinót. Ő a '20-as évek egyik legnagyobb hollywoodi férfisztárja volt, kb. ő volt a némafilmek korszakának Brad Pittje. Vagyis inkább Antonio Banderasa, ugyanis Valentino, olasz származására tekintettel kifejezetten egzotikusnak számított, kb. ő vitte először népszerűségre a latin szerető karakterét Hollywoodban.

Mondjuk a latin szeretői státusz ellenére a folyton fényesre lenyalt hajú, piperkőc színész macsónak egyáltalán nem számított, sőt, a korszak férfijai azért froclizták őt folyamatosan, mert nőiesnek találták. Valentinónak ez mindig nagyon rosszul esett, egyszer annyira felkapta a vizet, hogy bokszpárbajra hívta ki az egyik gúnyolódó újságírót. A párbajra az adott újságíró helyett egy sportrovatos kollégája ment el, de Valentino őt is megverte.

Amikor 1926-ban, mindössze 31 évesen egy hirtelen betegség következtében meghalt, tömeghisztéria tört ki női rajongói körében. Hogy mi tüzelte fel annyira a nőket 90 évvel ezelőtt, azt a képösszeállításban nézheti meg részletesebben. Milyen reakciót váltana ki a közönségből Rudolph Valetino manapság? Ezt a szavazócsíkra kattintva döntse el ön a poszt legalján!

597
931