Július 9. egy különleges nap azoknak, akik olvasói, és főleg azoknak, akik készítői a Kockahas blognak. Ezen a napon indult ugyanis a blog 2009-ben, és azóta is minden évben ezen a napon van, hogy visszatekintünk az elmúlt egy év népszerűségi és népszerűtlenségi rekordjaira. Ha ön egyet is klikkelt erre a blogra a 2014-2015-ös szezonban, akkor most duplán figyeljen, hiszen az ön választása is közrejátszott abban, milyen összkép alakult ki arról a több száz férfiról, akit itt levetkőztettünk a 365 nap alatt. Nézzük sorrendben az izgalmakat. (Persze, szégyenlista is van, ha csak ez érdekli, görgessen legalulra.)

Akikre a legtöbben voltak kíváncsiak

Először azt az öt posztot soroljuk fel, ami a legtöbb nézőt vonzott. A férfidivathét, mint intézmény a blog indulásakor még nem is létezett, mostanra viszont valamiért nézőink egyik kedvenc témájává vált. A júniusi Gucci-botrányt értelemszerűen nem ez a blog tárgyalta, januárban viszont ebben a blogban prezentáltunk egy olyan divatbemutatót, ami egyszerűen mindent vitt. Rick Owens 18+-os kollekciójáról van szó, amin tömegek rökönyödtek meg, ugyanis a ruhákból nemcsak kockahasak, hanem farkak is villantak.

A második és harmadik helyezett egy-egy nyaraló celeb lett. Jenson Buttonra valószínűleg  a felesége miatt azok is kattintottak valószínűleg, akiknek a pasik nem jönnek be, mert a Mentalista főszereplőjeként megismert Simon Baker úgy lett harmadik, hogy fele annyi nézőt vonzott, mint a második helyezett autóversenyző. A negyedik legtöbben azt a képösszeállításunkat nézték meg, amiben egy amerikai, sokat költő, sokat gyúró párt mutattunk be, az idei ötödik legnézettebb posztunk pedig egy sztárokat fodrászoló férfi Instagramjáról válogatott.

Akik a legjobban tetszettek

A népszerűségnek egy másik fokmérője a lájkszám. Mert lehet, hogy cím, címlapkép és ajánló alapján ön kíváncsi volt valamire, de ha igazán tetszett, akkor ajánlotta is a barátainak a Facebookon. Ebben a kategóriában is a fenti első helyezett farokvillantós divatbemutató győzött, 3388-an akadtak ki annyira, hogy megrökönyödésüknek a Facebookon is hangot adtak. Az év egyik nagy tanulsága, hogy farok=lájk, a második helyezett ugyanis, kicsit lemaradva (3140 ajánlással) egy múlt heti poszt, amiben a világ pride-jain fesztiválozó exhibicionisták mindenféle testrészeit mutogattuk.

A harmadik helyezett poszt olyan friss, hogy még most is érkeznek rá a lájkok: a magyar testépítő rendőrt 1191-en ajánlották addig, amikor megcsináltuk a statisztikát. Azaz ma reggelig. Február 17-én macskanap volt az egész Velveten, a Kockahas blog cicás-pasis posztja 605 lájkot kapott és ezzel az évi összesítésben negyedik helyen végzett, míg ötödik lett az a poszt, amiben a Bros együttes tagjairól mutattunk régi és új fotókat.

Amiről a legtöbbeknek volt véleménye

Évről évre kínosabbnak érezzük, hogy a blog saját szavazócsíkján a nedves bugyi és száraz bugyi feliratok szerepelnek, de nem tudunk helyette jobbat kitalálni. Ha önnek van ötlete, kérjük, küldje be nekünk! Megszüntetni viszont nem fogjuk a szavazócsíkot, mert örülünk, hogy van egy saját merőeszközünk is, amivel mindenki rögtön véleményt tud nyilvánítani, akármi is a véleménye (merthogy akiknek nem tetszik, azok nyilván nem fognak lájkolni). Valamiért nézőinknek viszonylag kis százaléka használja csak a szavazógépet, pedig szerintünk mindenkinek jobb lenne, ha sokan kattintgatnának, de azért idén is volt pár olyan poszt, amiről sok ezer olvasónak meglett a véleménye.

Az élen természetesen megintcsak a farokvillantós bemutató végzett, ide lapzártáig 2847 szavazat érkezett, ennyi kellett az első helyhez ebben az összesítésben. A vita döntetlen lett, kicsivel voltak csak túlsúlyban a negatív szavazatok. A fent szintén már említett pucérkodó pride-ozók lettek itt is a másodikok 2535 szavazattal, itt viszont a pozitív, azaz a nedves szavazatok győztek, ha nem is fölényesen, de egyértelműen.

Sokan nézték meg Jenson Buttont a fent már említett posztban és sokaknak meg is volt a véleménye: pontosan 1936-an klikkeltek, de hogy zömében melyik oldalra, azt alább áruljuk majd el. A negyedik legtöbben a szintén már szerepelt gyúrós párról szavaztak, sajnos a jelentős többség nemtetszését fejezte ki. Ide 1654 voks érkezett, míg Mikel Marton kanadai magyar fotós munkáira csak kettővel kevesebb, a bizarr hangulatú aktok nagyon megosztották a közvéleményt, de százzal többen szavaztak a nedves oldalra.

Akiktől a legtöbben nedvesednek

Shemar Moore-ról évek óta szoktunk fotókat közölni, mert mi mást tehetnénk, ha egyszer a Gyilkos elmék színésze úgy néz ki, ahogy. Persze mindig nedves bugyis szavazatok jönnek rá, de soha olyan nagy arányban, mint ezen a héten, amikor a nézők 85,9%-a fejezte ki elismerését. A mostani fotósorozatban az volt a különbség a korábbiakhoz képest, hogy Moore itt a pózoláson kívül jópofáskodott is egy kissráccal. Szóval az év nagy tanulsága az, hogy a kockahas is jó, ha van, de az elsöprő bugyinedvesítéshez jófejnek kell lenni. Senki másnál nem voltak ilyen nagy arányban a nedves bugyi szavazatok egész évben.

A második helyezett is a cukiságfaktorral söpörte be a pozitív szavazatokat: egy aranyos, 75 éves korára testépítővé vált, brit bácsiról van szó. Ő 83,0%-ot ért el, nagyon büszke lehet. A harmadik egy olyan modelltestű srác lett, aki biztos jófej is, de csak azt lehet tudni róla, hogy nagyon okos: Pietro Boselli PHD-ző mérnök és a nézőink 81,8%-a gerjedt rá. Az év egyik nagy nyertesétől, Jenson Buttontól a bugyik 81,4%-a lesz nedves, míg ezen a listán az ötödik helyezett az aktuális Eurovízió-győztes, Måns Zelmerlöw lett, 80,9%-os tetszési indexszel. Hát ők voltak az év legvonzóbb férfijai. De hátravan még a feketeleves.

Akiktől a legtöbben maradnak szárazak

Mert persze évről évre megmutatjuk azt is, melyik 5 posztban voltak a legnagyobb arányban a negatív szavazatok. Rossz hírünk van a vetkőzőfiúknak, a Magic Mike XXL című film chippendale-es promóeseményének modelljeire nem volt túl sok néző kíváncsi, de akik kattintottak, azoknak se tetszett, 81,5% a száraz bugyira klikkelt, és ezzel kiválasztotta az év legvisszataszítóbb férficsapatát. Jaj.

Sokan voltak kíváncsiak viszont a Fitbalance nevű budapesti esemény fotóira, de sajnos a többség kárörvendeni jött és negatív véleményt nyilvánított. A kigyúrt, bebarnított és izomból pózoló fiúkat a szavazók 81,2%-a szólta le. De végülis a srácok helyében én nem keserednék el, ez azt jelenti, hogy még így is minden ötödik embernek bejönnek!

Hiába az állítólag hatalmas farok, a Big Sean nevű rapper nálunk sajna nem olyan népszerű, mint Amerikában, a mi nézőink 79,6%-a a száraz oldalra kattintott, ezért Big Sean az év harmadik legvisszataszítóbb embere, és egyben az év legvisszataszítóbb celebje lett. A Star Trek-filmekből ismert Zachary Quinto új, modellként dolgozó pasiját mi nagyon lelkesen mutattuk be év elején, de úgy látszik, az önök ízlése nem egyezik meg Quintóéval. Miles McMillannél ugyanis a szavazók pont háromnegyede, azaz 75,0%-a fanyalgott. A szégyenlista ötödik helyén pedig a júniusi milánói divathét kicsit random módon összeválogatott modelljei szerepelnek, köztük szegény RJ Mitte is a Breaking Badből. Itt szintén pontosan 75,0%-on állt a szavazás a statisztika lezárásakor.

Hát ezek voltak az elmúlt egy év legizgalmasabb posztjai a Kockahas blogban, várjuk vissza önt holnap is, és ne feledje, ha azt szeretné, hogy az ön szavazata is befolyásolja a Nagy Évvégi Statisztikát, akkor mindig kattintson szorgalmasan a poszt alján a nedves/száraz csíkra. Szavazni nem jog, szavazni kötelesség!

653
484