Ha önnek véletlenül rémlik valahonnan az, hogy létezik egy olyan musical-remekmű, hogy Hedwig és a Mérges Csonk, akkor az valószínűleg azért van, mert ebben a blogban folyton áradozunk róla. Az apropó mindig az, hogy már bő egy éve megy a darab a Broadway-en, és párhavonta más szupersztár játssza a címszerepet. A sikerszéria Neil Patrick Harrisszel kezdődött, aztán jött Michael C. Hall, majd Darren Criss (meg persze John Cameron Mitchell, aki a darabot eredetileg írta, rendezte és előadta).

A darabban Hedwig keletnémet kisfiúból válik sok kaland után amerikai punkénekesnővé, hatalmas szőke parókákkal, ezért némileg meglepő, hogy mostantól, a világtörténelemben először egy fekete színész játssza őt: Taye Diggs. Hedwig a darab fináléjában tökpucéran (a Broadway-verzióban kisnadrágban) áll a közönség elé, ezért van mindig alkalmunk ebben a blogban mutogatni, hogy éppen ki vette át ezt az elképesztően érdekes és nagyon nagyon vicces szerepet.

Taye Diggs itthon a Doktor Addison című kórházsorozatból lehet ismerős, de onnan is, hogy Diggs tíz éven át volt a jégvarázsos Let It Gót éneklő Idinia Menzel férje. De nem csak bőrszínében és testalkatában üt el ő az eddigi Hedwigektől, Darren Crissnél például 16 évvel idősebb is. A fotók alapján elég nehéz elképzelni, milyen lehet ő keletnémet nőként, nem szép dolog, hogy jelmezes képet nem kaptunk. De sebaj, szavazni anélkül is lehet! Ön mit szól? Taye Diggs 44 éves.  

211
228