Ott kell kezdenünk, hogy mi viszonylag sokat dolgozunk stockfotókkal. Olyan, illusztrációként használható fényképekről van szó, amiket képügynökségek előre legyártanak és (pénzért) elérhetővé tesznek, hogy ha sürgősen kell valami illusztráció egy témához, akkor azonnal legyen a tartalékban valami.

Ha mondjuk görögdinnyéről írunk, akkor jobban néz ki a cikk, ha van benne egy kép görögdinnyéről. De ilyenkor nem szaladunk el a piacra venni egy dinnyét, hogy lefotózhassuk, hanem választunk egy dinnyét ábrázoló stockfotót és kész. Na ez a mai, névtelen fiatalember ilyen stockfotókhoz modellkedett, a feliratok szerint a téma: Seductive Young Man, azaz Csábító Fiatalember.

Ha ön végignézi ezeket az illusztrációnak szánt, de önmagukban is fergeteges fotókat, rögtön érteni fogja, hogy Csábító Fiatalember miért lett rögtön a kedvenc stockfoto-manökenünk: fiatalnak tényleg fiatal, na de hogy ez kit csábít és mire, azt jobb nem firtatni. És valljuk be, Csábító Fiatalember távolról sem emlékeztet modellkollégáira – bár lehet, hogy önnek pont ezért mégis tetszeni fog. A poszt legalján feltétlenül szavazzon!

1008
538