Több szempontból is csodás sajtóanyagot kaptunk a BioTech USA nevű étrend-kiegészítős cégtől, akik ezúton mutatják be nekünk (azaz önnek) Schönekker Lászlót, aki fitneszversenyző, személyi edző és egyben a férfi testkultúra szakértője is. A fotók magukért beszélnek, de járt melléjük egy viszonylag hosszú interjú is, amiből a legjobb-legérdekesebb idézeteket alább találja, illetve a képösszeállítás fotói mellett is talál egy párat.

Arról, hogy mi a legnagyobb erőssége a fitnesz-sportban: „a legnagyobb erősségem az, hogy maximalista vagyok. Ez a tulajdonságom ugyanakkor egyben a gyengeségem is, hiszen míg másokkal szemben tudok elnéző lenni, addig Schönekker Laci Schönekker Lacinak nem ad felmentést semmiből. Így eshetett meg az is, hogy tavaly nyáron például nem mentem ki a strandra, ugyanis az akkori formámmal nem voltam 100%-ig elégedett.

A fehérjeporról és egyéb étrend-kiegészítőkről: „a legtöbben nincsenek vele tisztában, de a fehérjepor sütés-főzés céljára is alkalmas, nagyszerű egészséges süteményeket készíthetünk belőle. Versenyidőszakban a nagyobb igénybevétel miatt nagyobb dózist viszek be a vitaminokból, illetve ilyenkor termogenikus zsírégetőket is használok. A táplálék-kiegészítés ma már a családom számára is a mindennapok része, a szüleim és a nagyszüleim például rendszeresen isznak fehérjeturmixot, a keresztgyerekeim pedig vitaminokat, halolajat szednek.

Arról, hogy hogyan edz: „átlagosan hetente 5 súlyzós edzésem van, amit kardióval egészítek ki. Minden alkalommal egy nagy és egy kisebb izomcsoportot dolgoztatok meg egyszerre. Edzés közben ugyanis a test minimális zsírt éget, a testzsírhoz a szervezetünk a regenerálódás, az alvás során nyúl hozzá. Ha több izomcsoportot dolgoztatunk meg egyszerre, úgy több zsír ég el a pihenőidő alatt. A kardió pedig tónust ad a testnek, kiváló a szívnek és a keringési rendszernek.

És végül a fitneszversenyzésről: „a versenyzésre kezdetben nem igazán éreztem késztetést. Egy haverokkal szétbulizott nyár végén jött meg az ihlet, amikor hosszú ideig se az edzésre, se az étkezésre nem figyeltem. Egyszer csak belenéztem a tükörbe és megdöbbentem attól, amit láttam. Ettől aztán úgy összekaptam magam, hogy gyakorlatilag két hét alatt olyan formát hoztam ki magamból, amivel aztán ősszel megnyertem a saját és az abszolút kategóriát is.

Azóta is versenyzek, Men’s Physique kategóriában, ez főként az arányokról szól. Jelenleg is felkészülési időszak van, idén a Magyar Kupa versenyeken fogom megmérettetni magam. Az IFBB szövetség jövőre elindít egy új, Muscle Model jellegű kategóriát, amit már nagyon várok, ugyanis itt is ki szeretném próbálni magam.

Szavazzon a poszt legalján ma is! Schönekker László 27 éves.

3755
2711