Nem kell határokat átlépni olyan izgalmas és csodálatos élettörténetekért, amik motiválóan hathatnak: itt van például a testépítő Raj Krisztián sztorija, akit a szakmán belül akár Schwarzeneggerhez hasonlítanak. Gondolta volna, hogy ez a 186 centis, 99 kilós izomkolosszus valaha tolókocsira szorult? 

Igen, a most harmincöt éves sportoló gyerekkorában súlyos immundeffektusban szenvedett, folyamatosan betegeskedett, óvodába és iskolába is gyakran csak orvosi felügyelet mellett járhatott. Kilenc éves korában krónikus csontvelőgyulladást diagnosztizáltak nála, ami miatt majdnem elveszítette a bal lábát. A kis Krisztián életét végül Frankfurtban mentették meg, a német orvosoknak köszönhetően pedig amputációra sem került sor. A gyógyulási folyamat viszont hosszú volt, a testépítő gyerekként majdnem egy évig tolókocsiba kényszerült, később pedig évekig mankóval, majd bottal járt. 

Raj Krisztián tizenöt évesen kezdett el edzeni, akkor ötven kiló körül mozgott a súlya. A testépítésnek és a kitartásának köszönhetően két és fél év után már harminc kilóval nyomott többet, és nem sokkal később már versenyszerűen űzte a sportot. Sok éves kihagyások után igazi áttörést akkor ért el, mikor 2012-ben a Vidafitness házi amatőrversenyen első helyezést ért el.

Bal lába teljesen meggyógyult, a csontvelőgyulladás azóta sem jelentkezett, immunrendszere pedig stabilizálódott. Bár a testépítésben voltak hosszú, akár évekig tartó kihagyásai is, mindig visszatért az edzőterembe, és úgy döntött, idén elkezd újra versenyezni. 

888
1198