A paleó diéta valamiért nagyon népszerű az utóbbi időben – ebben a posztban egy olyan srácot mutatunk, akinek az étrendjéről nem sok minden derül ki, viszont ő is paleózik, csak ő a kőkorszakból nem az ételeket, hanem a technológiát eleveníti fel. Van egy blogja és egy videócsatornája, és arról készít anyagokat, mi mindent lehet primitív technológiával csinálni egy erdőben Ausztráliában. A civilzációból nem visz magával semmit, csak a nadrágját. (Meg nyilván a videókamerát.)

Fent a legutóbbi videója látható, ami azt mutatja be, hogyan lehet egy farakásból jó minőségű szenet előállítani – a szénnek az az értelme, hogy forróbb tüzet ad, mint a sima fa, és ez a tűz ércek megolvasztására is alkalmas. De amint alább látható, házakat és kunyhókat is épít, és ezekhez sem használ fel semmit, csak amit az erdőben talál. Nem, bicskája sincs.

A harmadik videó, amint ajánlunk tőle, azt mutatja be, hogyan lehet pálmalevélből font kötélből parittyát készíteni. A fiatalember természetesen nem lakik ott az erdőben, csak hobbija a primitív technolgóiák kipróbálása, de úgy nézzük, elég rég űzheti ezt a hobbit, mert a parittyával nagyon jól céloz már.

353
388