A meccs előtt leadtam a súlyból, az agyam a helyén, nem félek senkitől

- írta Idris Elba az Instagramján, ahol azt is megmutatta, 43 évesen milyen felsőtesttel vág bele a bokszolásba. 

Nem rossz, nem rossz.

7dub (@7dub) által közzétett fénykép,

Ha ökölvívó celebről van szó, bizonyára mindenkinek egyből az egyik legkeményebb akciósztár, Sylvester Stallone neve jut az eszébe, pedig a most 70 éves színészen kívül vannak még jó páran, akiknek nagy szenvedélye volt ez a sport. 

Itt van például Mickey Rourke, aki a kilencvenes évek elején szintén belekóstolt a profi ökölvívásba. A színész 6 győzelme mellett 2 döntetlent ért el, és egyszer lehetősége volt bokszolni a volt világbajnok Frank Tate ellen is. 

Na de most jön egy igazi meglepetés:  miközben Los Angelesben egy főiskolán művészetet és képzőművészetet tanult, a később Oscar-díjas Anthony Quinn profi bokszkereseteiből tartotta el magát.  

Ökölvívással kereste a kenyerét Gene Kelly színész/táncos is, akit ma valószínűleg mindenki az Ének az esőben című filmben nyújtott alakítása miatt ismer. 

A hatvanas évek nagy nőcsábásza, Dean Martin szintén profi meccseket vívott. Amikor megkérdezték tőle, milyen sikerrel, azt válaszolta: „Mindet megnyertem. Tizenegy kivételével.” Egyébként a színész-énekesnek tizenkét meccse volt. 

Dean Martin nagy haverja, Frank Sinatra is próbálkozott a bokszolással, de ő sem volt túl sikeres ebben a sportágban, úgyhogy inkább maradt a színészkedésnél és az éneklésnél. 

Kevesen tudják azt is, hogy ugyancsak ökölvívó volt Jean Paul Belmondo, bár ő maradt az amatőr műfajnál.  

372
436