Egy brit bróker mindössze 12 hét alatt formálta át testét, kemény diétával, és edzéssel. A Londonban élő, 31 éves Ahmed Nassar testzsírjának több mint 60 százalékát vesztette el, mindemellett persze rengeteget izmosodott, valóra váltva ezzel legrégebbi álmát, hogy úgy nézzen ki, mint egy címlapsztár. 

A férfi mindig aktívan élt, és jó formában volt. Annak ellenére azonban, hogy megcsinálta a testgyakorlatait, belátta, hogy ezzel még nem éri el az álomtestét. Amikor tükörbe nézett, úgy látta, hogy ideje edzéstervét és életformáját egy új szintre emelni.

„Mindig normálisan néztem ki, mert mindig jó volt a kondim. Tudtam, hogyan lehetnék sovány, 14-16-os volt a testzsírtömegem, de sohasem tudtam egyszámjegyűvé tenni. Szóval rájöttem, ha eredményeket akarok, meg kell keresnem egy szakembert, aki majd tud nekem segíteni” - mesélte Nassar a Daily Mailnek.

Azzal a szándékkal, hogy majd eléri céljait, találkozott Tom MacCormick személyi edzővel, és eldöntötte, hogy csatlakozik hozzá az edzőteremben. Nassart inspirálta edzője teste, és néhány próbaóra után azonnal tudta, hogy a továbbiakban is MacCormickkal akar edzeni.

„Az edzőteremben nagyon szépen kidolgozott testű férfiak voltak, ami mindig motivált, és a célom az volt, hogy úgy nézzek ki, mintha a Men’s Health borítójáról léptem volna ki.”

A bróker edzője egy 12 hetes edzéstervet és táplálkozási útmutatót készített Nassarnak és átbeszélték, korábban mik voltak azok a határok, amelyek nem engedték, hogy elérje céljait.

„Tudtam, hogy ez az edzőterem az a hely, ahol bizonyíthatok és megváltoztathatom a testem. Habár kaptam táplálkozási útmutatót, a nagy kihívás nekem az edzés volt. Mindig azt hittem, egészségesen táplálkoztam, viszont amikor elkezdtem a diétát is betartani, akkor láttam, ahogy változik a testem.”

Ahmed táplálkozási szokásai távol álltak az egészségtelentől, de túl gyakran evett szénhidrátot, így először ezeket kellett kiutasítani étrendjéből, és a főétkezések közötti nassolást. Ezeknek köszönheti a legdrámaibb változást, csoki és chips helyett egészséges nassokat fogyaszthat csak.

A szigorú táplálkozási szabályok mellé hasonlóan szigorú edzéstervet is kapott, amelynél szintén személyi edzője segítette. Ez abszolút működött, kezdeti testzsírszázaléka 16 százalék volt, a program végén pedig már csak 6 százalék.

„Soha sem könnyű ilyen típusú átalakításokat végezni magunkon, de a körülötted lévő emberek támogatása hatalmas segítség.”

817
622