Első pillantásra úgy tűnik az alábbi poszt, mintha egy edzetlen apuka elhatározást tett volna, hogy végre lefogyjon és úgy nézzen ki, mint egy sportoló. Csak az a meghökkentő, hogy a kitűzött cél túlságosan keménynek tűnik, ugyanis ez az Imgur-júzer azt vállalja, hogy le szeretne futni 5 km-t maximum 16 perc alatt. Amihez 18,75 km/órás átlagsebességgel kell futni – aki szokott futószalagon edzeni, az jól tudja, hogy ez annyira nehéz, hogy a lehetetlenség határát súrolja.

Hát ezt tűzi ki magának célul az alábbi apuka. Fura, nem? A kommentelők között is van, aki a fejét csóválja, hogy túlságosan extrém a teljesítendő cél. Úgyhogy kicsit utánanéztünk ennek az illetőnek és minden világos lett.

I have to run a sub 16 minute 5k or have 17 'friends' full names tattooed on me...

Ez a bizonyos Imgur-felhasználó ebben a posztban csak annyit ír, hogy ha nem fut le 5 km-t 16 percnél gyorsabban, akkor 17 haverjának a teljes nevét fogja magára tetováltatni. Azt mondja, nagyon régen futott utoljára, mert megszületett a kisfia, és nem foglalkozott ilyesmikkel, túlsúlyos is lett, egyáltalán nincs formában.

Na de egy ilyen férfi miből gondolja, hogy belátható időn belül képes lehet ilyen rekordidejű sportteljesítményre, amiről legfeljebb profi futók álmodozhatnak?

Hát abból, hogy egykor maga is profi futó volt.

A bal oldali képen nem csak úgy műkedvelőként fut ez a bizonyos Colin McCourt nevű Imgur-júzer, hanem ő viszonylag híres brit atléta volt, akiről rengeteg jó képet találtunk a képarchívumban 2010-11-ből. Szóval pár évvel ezelőtt képes volt még ő 16 perc alatt futni az öt kilométert. Nézze csak ezeket a képeket!

277
355