Olyan régen adtunk hírt utoljára férfiszépségversenyről, hogy nagyon megörültünk, amikor meghívót kaptunk egy újra, méghozzá egy magyarországi rendezvényre. A Mr. Universal Ambassador nevű nemzetközi szervezet hazai fordulóját a Podmaniczky-Vigyázó Rendezvénykastélyban tartották, ahol 10 srác közül választott a zsűri egy győztest, aki majd Texasban képviseli az országot a nemzetközi döntőn.

Nézze meg az eseményről készült fotóinkat, és úgy fogja érezni, mintha ön is jelen lett volna!

A győztes Varga András lett, aki 19 éves, 190 centi magas és 86 kilós, és többek között azt is megtudtuk tőle, hogy 10 percig tud plankelni. Merthogy elsőre természetesen a sportról kérdeztük.

Mit, mióta, mennyit sportolsz?

Fél évig vízilabdáztam, atletizáltam is, de aztán jött a futball: nyolc évig fociztam. Most is szeretném megköszönni a Tóth Kevének, azaz Keve bának, aki a Vasasban volt az edzőm, hogy olyan mentalitást nevelt belénk, ami hozzásegített ahhoz, hogy eljussak idáig. A foci után volt egy kis szünet, mostanában pedig futok, konditerembe járok és nagyon odafigyelek az étrendemre.

Dehát 19 évesen az ember még azt ehet, amit akar, nem? Csak nem azt mondod, hogy te is diétázol?!

De de de! Aki közel került ehhez a szakmához, az rájön, hogy figyelnie kell. Persze van, hogy valakinek olyan a genetikája, hogy bármit eszik, nem látszik meg se a testén, se az arcán – egy ideig legalábbis. Mindenesetre én ezt szeretem így csinálni, nekem ez nem nyűg, hanem örülök, hogy egészséges ételeken élhetek. Nekem olyan alkatom van, hogy sokat kell ennem és edzenem ahhoz, hogy nőjek.

A post shared by Andris Varga (@iamandrisvarga) on

Volt egy felkészítő tábor a verseny előtt. Ezt hogy kell elképzelni? Modellkedni tanultatok?

Tanultunk járást, pózolást is valamennyire, de leginkább arra volt jó a tábor, hogy megismerjük egymást a srácokkal, valamennyire csapattá alakuljunk. Volt sok sportkihívás, voltunk fotózáson, és kiderült, hogy ki az, aki tud küzdeni az álmaiért és küzd is. Volt sportnap és ott a feladatok se csak azon múltak mindig, hogy ki mennyire izmos – én se vagyok egy kétajtós szekrény, mégis egy csomó feladatot megnyertem. Fejben dől el minden.

Mi az a tulajdonságod szerinted, ami miatt a tíz srác közül végül te tudtad megnyerni ezt a versenyt? Miben vagy jobb, mint a többiek?

Egyrészt, amint már mondtam is, minden fejben dől el. A sikeres emberek mögött az áll, hogy nagyon tudnak koncentrálni a feladatra, mindent megtesznek a sikerért. Nem mintha a többiek nem tettek volna meg mindent, de én olyan vagyok, hogy rengeteg bennem a kitartás, soha nem adom fel. Szóval szerintem abban vertem meg a többieket, hogy egyrészt kitartó vagyok, fejben nagyon ott voltam és persze azért másrészt valamilyen szinten számítanak az adottságok is meg a genetika.

982
1066