John Cena profi birkozó és pankrátor, de nevét nem csak a sport világából ismerhetik az egész világon: a 40 éves amerikai ugyanis belekóstolt a színészkedésbe, a zenélésbe, és televíziós személyiségként is elég aktív. 

John Felix Anthony Cena 1977. április 23-án született West Newbury-ben, Massachusetts államban, azaz a napokban töltötte be a 40-et. 12 évesen már súlyzós edzéseket végzett, mostanra már összesen 21 bajnoki cím tulajdonosa, és a világon egyedüliként 12-szeres WWE világbajnok. 

Cena hivatalos bevonuló zenéje a The Time is Now című dal, aminek a szövegét saját maga írta és ő is adja elő.

Unokatestvérével, a Tha Trademarc művésznevű Mark Predkával 2005-ben albumot is adtak ki, a You Can't See Me címmel. Sármjára Hollywood is felfigyelt, 2009-ben főszerepet kapott a 12 menet című filmben, aztán 2006-ban A tengerészgyalogosban. Cena emellett sorozatokban is feltűnik, többek között a Psych és a True Jackson VP című produkciók 2010-es évadaiban, és rengetegszer tűnik fel internetes mémekben is, különösen az Imgur nevű közösségi képmegosztó júzerei bolondulnak meg tőle. 

I made a GIF of John Cena going Super Saiyan

Pillanatnyilag Nikki Bellával, a WWE Divájával él együtt, életükről reality is készült Total Divas címmel. De ez mind semmi, a pár nemrégiben tök pucérra vetkőzött egy videóban a követőik kedvéért. 

786
603