A versenyzést a mens physique kategóriában 2016-ban kezdtem, előtte már nagyjából 20 év sportmúlt állt mögöttem. Sok különböző mozgásformát kipróbáltam a csapatsportoktól az egyéni sportokig, a testépítésbe 10 éve kezdtem bele, és 5-6 éve foglalkozom komolyabb szinten az egészséges életmóddal és a fitnesz ezen ágával. Nagyon hamar és gyors ütemben jöttek a jó eredmények, én sem gondoltam, hogy 1 év versenyzés után megnyerhetek egy ilyen kaliberű versenyt

– mondja magáról Gábor Gergő, miután most májusban fitneszmodellként első helyezést szerzett a WBFF versenyén Birminghamban. Öreg hiba tehát, hogy Gábor Gergő még sosem szerepelt itt nálunk a Kockahas blogban, de most gyorsan mindent jóvá teszünk! Alább egy ötkérdéses miniinterjút olvashat vele, amiből a legfontosabb dolgok mind kiderülnek, persze csomó remek fotóval kiegészítve, amiket Gábor Gergő az Instagramján tett közzé.

1. Pár adatot adj meg lécci! Életkorod, testmagasságod, testsúlyod?

29 éves vagyok, 179 cm magas, versenysúlyom 79-80 kg, pihenőidőszakban 85-87 kg.

A post shared by Gergo Gabor (@gergo_wbffpro) on

2. Mióta edzel profi szinten és mit csináltál előtte?

Környezetmérnökként diplomáztam és dolgoztam is 3 évet egy mérnökirodában, de rájöttem, hogy akkor leszek igazán boldog, ha a hobbim lesz a hivatásom. Egész életemben sportoltam, csapatban és egyénileg is kipróbáltam magam. A testépítés amatőr szinten már lassan 10-12 éve tart (kisebb kihagyásokkal), de komoly szinten 2014 közepétől edzem és a versenyfelkészülés 2016 januárjában kezdődött.

A post shared by Gergo Gabor (@gergo_wbffpro) on

3. Edzőként is dolgozol – szerinted melyik nehezebb, magadat motiválni vagy másokat buzdítani az edzésre?

Szeretek másokat motiválni, ezért ez számomra nem nehéz feladat. Imádom ezt az életmódot, de az talán nehezebb, hogy egész évben, a pihenőidőszakban is fenntartsam a motiváltságom mind az edzésben, mind a diétában. Természetesen én is szoktam csalni, de csak ha a diéta engedi...

A post shared by Gergo Gabor (@gergo_wbffpro) on

4. Mondj egy hibát, amit edzőként gyakran látsz! Van valami, amit gyakran elrontanak azok, akik csak nemrég kezdtek edzeni?

Sok mindent meg lehet tanulni, el lehet lesni, de a legfontosabb a sérülésmentes fejlődés. Az emberek manapság túl gyorsan szeretnének eredményeket elérni a diétában és az edzésben is, és ha ezek nem jönnek, hajlamosak feladni. Nagyon fontos, hogy türelmesek legyünk. Arra bíztatok mindenkit, hogy forduljon szakemberhez és az eredmények sem maradnak el!

A post shared by Gergo Gabor (@gergo_wbffpro) on

5. Ki számodra a példakép, aki szerinted (szinte) tökéletes testtel rendelkezik?

Gyermekkorom óta Arnold Schwarzenegger, de ha mai példaképeket kell mondanom, akkor Tom Coleman és Sergi Constance a kedvenc sportolóim.

A post shared by Gergo Gabor (@gergo_wbffpro) on

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rájöttem, hogy akkor leszek igazán boldog, ha a hobbim lesz a hivatásom

Gábor Gergő egy mérnöki állást hagyott ott a sport kedvéért, most már profi fitneszmodell, Birminghamben első helyet szerzett. 5 kérdést tettünk fel neki.

197 · Jun 14, 2017 07:37pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
751
1418