A Kockahas blog 2009. július 9-én indult, és azóta minden évben ezen a napon visszatekintünk az elmúlt egy év legnépszerűbb férfijaira. A módszereink teljesen objektívek és kizárólag a Kockahas blog nézőinek ítéletét veszik figyelembe, ön ugyanis, akárhányszor nálunk szavaz a lelkesedő vagy az összetört szívvel a poszt legalján, akárhányszor lájkolja valamelyik posztunkat a Facebookon, hozzájárul egy picikét az év végi összesítéshez.

Sőt, már önmagában azzal is szavaz, ha megnéz egy posztot, hiszen a rangsort minden évben a legtöbb nézőt vonzó férfiakkal kezdjük. Hát nézzük, hogy a 2016-2017-es évfolyamban kire voltak a legtöbben kíváncsiak! 

Az 5 legérdekesebb férfi

Szóval az első kategóriában azt mértük, hogy melyik 5 posztunkat nézték meg a legtöbben az egy év alatt. A látogatottsági adatokkal nehéz vitatkozni, ők az év legérdekesebb férfijai egyrészt abból a szempontból, hogy mi feldolgozásra érdemesnek találtuk őket, másrészt pedig abból, hogy nézők tízezrei kattintottak rá az illetőkről készült fotókra.

  1. Gianluca Vacchi – A név talán nem különösebben ismerős, de a fazon valószínűleg igen. Gianluca Vacchi egy olasz milliomos, aki újabban Amerikában habzsolja az életet, de olyan lenyűgöző céltudatossággal, hogy az példa nélküli. A róla szóló, tavaly júliusi poszt volt az elmúlt egy év legtöbb nézőt vonzó posztja a Kockahas blogban.
  2. Thom Yorke – Bevalljuk, pimasz nézőcsalogató módszer, amikor a címből-fotóból-ajánlóból nem derül ki egyértelműen, hogy kiről van szó. De kénytelenek voltunk ehhez folyamodni Thom Yorke esetében, akire névről bizonyára nem sokan emlékeznek már annak ellenére, hogy 20 évvel ezelőtt ő számított az alternatív rock legnagyobb világsztárjának. Rekordszámú nézőnk volt arra kíváncsi, hogy ki lehet ez a szakállas fazon, és reméljük, megnézték a posztban látható Radiohead-klipet, mert kész mestermű, és magyar színész a főszereplője.
  3. Valdir Segatos – Mindig érdekesek a testépítők, de a jelek szerint főleg akkor, ha nem csak edzéssel építik a testüket. Rengeteg bodybuilder szerepelt a Kockahas blogban az elmúlt egy évben, de mind közül arra a brazil férfira voltak a legtöbben kíváncsiak, aki nyíltan vállalja, hogy injekciókkal növeli izmai térfogatát. Az év harmadik legtöbb látogatót vonzó posztja kicsit azt az effektust idézi, amikor a járókelők tömegével állnak meg bámészkodni egy csúnya baleset környékén. De hogy érdekes és tanulságos Valdir Segatos esete, ahhoz kétség sem fér.
  4. 1980 férfijai – A negyedik legtöbben egy olyan posztra kattintottak, amiben régi fényképeket lehetett nézegetni az 1980-as évből. Többek között Prince és Iggy Pop elképesztő szerelései láthatóak ebben a válogatásban, és így, csaknem 40 év távlatából tényleg nagyon ütnek ezek a fotók, örülünk, hogy a Kockahas blog nézői közül is ennyien voltak rá kíváncsiak.
  5. Slavko Kalezić és Conchita Wurst – Az év ötödik legnépszerűbb posztja pedig a most májusi Eurovíziós Dalfesztiválhoz kapcsolódik, és alapvetően egy olyan fotót mutat be, amin a kigyúrt-copfos, szlovén induló Conchita Wursttal szelfizik. De persze nem szeretünk félmunkát végezni, megmutattuk a leglátványosabb fotókat az elődöntőben kiesett énekes fölöttébb bizarr Instagramjáról. Ha a dala nem is volt túl jó, a képeit-videóit egyszer érdemes megnézni szerintünk. És a számok azt mutatják, hogy önök szerint is.

Az 5 leglájkoltabb férfi

A fenti legnépszerűbb ötbe persze rengeteg okból be lehet kerülni, nem csak azért, mert az embereknek annyira tetszik az illető. Mi biztosabb mérője a tetszésnek? Hát természetesen a like gomb a Facebookon, ezért minden évben összeállítjuk azt a listát is, hogy melyik posztokat lájkolták a legtöbben, és ez a rangsor idén is markánsan mást mutat, mint az öt legtöbb nézőt vonzó poszt listája. Az egyezések és a különbségek is roppant beszédesek.

  1. Kitakart műugrók – A riói olimpia kapcsán vettük elő azt a jelenséget, amikor ártatlan dolgok kitakarása miatt pornográfnak tűnnek teljesen hétköznapi, jelen esetben a műugrás közvetítéséből kivett fotók. Nézőink értik a tréfát, és a jelek szerint szeretik is, ez lett az év leglájkoltabb Kockahas-posztja.
  2. Gianluca Vacchi – Egyvalaki van még a műugrókon kívül, aki ezernél több lájkot kasszírozott idén, az előző listát vezető olasz milliomos. Nem szeretnénk előre lelőni egy poént sem, de lesz még szó Gianluca Vacchiról alább is.
  3. Collin Clarke – Nem is lehetne különbözőbb a harmadik helyezett a másodiktól. Collin Clarke nem egy kiváltságokat élvező, kellemesen antipatikus olasz nagymenő, hanem egy amerikai, Down-szindrómás srác. Aki egy konditerem irodájában dolgozott, aztán egy idő után úgy döntött, megpróbálkozik a testépítéssel. Nem szeretünk vitatkozni a saját nézőinkkel, de őszintén szólva nekünk sokkal szimpatikusabb az ő története és élete, mint Gianluca Vacchié.
  4. Eric Montel – Az év negyedik legtöbbet lájkolt poszt egy sellőfiút mutat be egy videó segítségével. Eric Montel, ha csak teheti, uszonyt húz, és már ugrik is bele fejest a vízbe, érthető, hogy ezzel sokan tudnak azonosulni.
  5. Kondor Nátán – Kondor Nátánnak külön gratulálunk, hogy egyetlen magyarként sikerült bekerülnie az öt leglájkoltabb közé. Ő is testépítő, és benne az a különleges, hogy még csak 18 éves, és már 16 évesen elképesztően kigyúrt teste volt. Reméljük, hallunk még róla!

Az 5 legvitatottabb férfi

De természetesen nemcsak a Facebook-felhasználók véleménye számít, ezért van minden posztunk alján egy szavazócsík, ahol bárki, bármikor, bármilyen bejelentkezés vagy regisztráció nélkül szavazhat egyet. A szívre kell kattintani, ha tetszett a poszt, és értelemszerűen az összetört szívre, ha nem. Nézzük, melyik 5 posztra érkezett a legtöbb szavazat az éves összesítés lezárásáig!

  1. Gianluca Vacchi – Igen, már megint ő a nyertes, de ez persze természetes, hiszen ő egy olyan figura, akiről mindenkinek megvan a véleménye. A sokezer leadott szavazatnak kb. a harmada volt negatív, a kétharmada pozitív.
  2. Abel Van Oeveren – Egy kisfiús arcú holland modell a második helyezett, őróla is megvan olvasóink véleménye. Ez a vélemény sajnos az esetek bő kétharmadában negatív, de végülis a divatszakmában az a legfontosabb, hogy felfigyeljenek az emberre, nem?
  3. Csul-szon Hwang – A koreai Schwarzeneggerről is több ezer nézőnk mondott véleményt, de nála is az összetört szívek voltak többségben.
  4. Gianluca Vacchi – Már megint ő, de most egy másik poszttal! Az elsöprő érdeklődésre való tekintettel áprilisban újabb adag fotót tettünk közzé az év leglenyűgözőbb olasz milliomosáról, és nézőinknek ezúttal is megvolt a véleménye, a több ezer voksból most még nagyobb fölénnyel nyertek a Jessz!-szavazatok, mint korábban.
  5. Alexander Skarsgård – A svéd színész minden korábbinál jobban kigyúrta magát Tarzan szerepéhez, és bár a film hatalmasat bukott, ez a jelek szerint nem a főszereplő kockahasán múlott, hiszen nálunk rengeteg szavazat érkezett rá, és ezeknek majdnem háromnegyede pozitív volt.

Az 5 legvonzóbb férfi

Na de most harmadok-negyedek helyett jöjjenek pontos százalékok, mert természetesen azt is megnéztük, hogy melyik 5 posztnál győztek a legnagyobb arányban a Jessz! szavazatok. A következő 5 férfi az, aki a legjobb eredményt ért el a posztok alján látható szavazócsíkon.

  1. Dan Richard – Ha ebből a megközelítésből nézzük a dolgokat, akkor olvasóink abszolút kedvencei a normál külsejű, de jófej férfiak. Dan Richard például beteg kisfia küzdelmét örökítette meg saját mellkasán egy tetoválással. A szavazók 94%-ának dobogtatta ő meg a szívét, a többi 6% meg szerintünk nézzen mélyen magába.
  2. Norberto Briceno – A jó humorérzék is lehet legalább olyan vonzó egy férfiban, mint egy kockahas, sőt, akár még vonzóbb is. Ez derül ki a szavazatokból annál a posztnál, ahol egy olyan férfit mutattunk be, aki Cristiano Ronaldo parodizálásra méltó Instagramját parodizálta. Olvasóink 91%-ának tetszett a poén.
  3. Scott Eastwood – Clint Eastwood fia évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Kockahas blogban, a vele foglalkozó februári posztnál például 90%-osra jött ki a tetszési index.
  4. Ethan Turnbull – Na de az ideális eset az, amikor a jófejség és a kockahas egyszerre van meg egy férfiban, nem? Ethan Turnbull egy modell és megmentett hét fiatalt, akik alatt beszakadt a jég. Kifejezetten keveselljük, hogy a szavazóknak csak a 89%-a mondta azt, hogy Jessz!
  5. Fabio – Fabio is egy modell és ő is jófej. Ő sokkal híresebb, mint Turnbull, kb. az összes szerelmesregény borítóján Fabio szerepelt a '80-as és '90-es években. Ennek következtében folyton cikizték és parodizálták őt, de Fabio nem keseredett meg, hanem maga is poénra veszi az egészet. 87%-os tetszési indexével az év ötödik legvonzóbb férfijának számít nálunk.

Az 5 legkevésbé vonzó férfi

A végére hagytuk az előző kategória fordítottját, azaz azokat, akiknél a legnagyobb arányban voltak a negatív szavazatok, azaz az összetört szívek, azaz a Nem annyira... vélemények. Előre is elnézést kérünk az érintettektől, de sajnos idén úgy hozta a sors, hogy nálunk a nézők véleménye alapján ők számítanak az év 5 legkevésbé vonzó férfijának.

  1. Jonas Glöer – Már mi sem értjük, miért kísérletezünk folyton a fiús-vékony modellekkel, amikor nézőink folyamatosan leszavazzák őket. Fent már említettünk egy holland srácot, hát nála is rosszabbul járt német kollégája, akinél a szavazatok hajszállal több, mint 88%-a negatív volt. Ezzel ő lett az év legkevésbé vonzó férfija.
  2. Slavko Kalezić és Conchita Wurst – A második helyen egy poszt, amit már említettünk. A copfos énekes az eurovíziós tévénézőket sem győzte meg: kiesett az elődöntőből. Önök szintén nagyon szigorúak voltak hozzá, 88% leszavazta Slavko Kalezićet.
  3. Nudizó celebek – Ennek a posztnak az elsöprő sikertelenségét fogjuk fel úgy, hogy nézőink ellenzik a nudizmust? Vagy csak pont ezek a celebek nem tetszettek? Esetleg az volt a problem, hogy egy hasról elnevezett blogban nem akartak fenekeket látni? Az Instagramon pucérkodó hírességekről szóló posztra mindenesetre a szavazók kicsit több, mint  87%-a azt mondta, hogy Nem annyira...
  4. Amerikai Ninja Warriorok – Nem túl jó hír a műsor most készülő magyar változatának alkotói számára, hogy az American Ninja Warrior című erő-ügyességi vetélkedő izmos versenyzői ennyire nem tetszettek a Kockahas blog nézőinek. A szavazatok 85%-a negatív volt.
  5. Vito Schnabel – Őbenne az az érdekes, hogy korábban Demi Moore pasija volt, most meg Heidi Klummal jár. Nézőink 84%-a a jelek szerint egyáltalán nem érti, hogy ez a pasi hogy tud ilyen nőket összeszedni, ezzel Vito Schnabel az év ötödik legkevésbé vonzó férfija lett.

Köszönjük a figyelmet, holnap és az egész következő egy évben megint várjuk önt napról napra újabb és újabb férfiakkal a Kockahas blogban. Ha még ráér, hasonlítsa össze az idei eredményeket a tavalyiakkal, nagyon érdekes a 2016-os összesítés is! Illetve nézegessen, lapozgasson, lájkoljon minket a jövőben is és szavazzon ízlése szerint, hogy a következő évi összefoglalóban az ön véleménye is rendesen benne legyen!

768
655