Viktor azt mondja, néha előfordul, hogy az Instagramja láttán fotósok megkeresik azzal, hogy modellkedjen nekik egy kicsit. Mivel olyan képeket szokott posztolni, mint az alábbi, ez úgy önmagában nem tűnik túl meglepőnek.

A post shared by Viktor Fajoyomi (@fajoyomi) on

Amin mi meghökkentünk, az az volt, hogy Viktor azért így írja a keresztnevét, mert, amint az az instás bemutatkozójából is kiderül, Magyarországon született. Még egy meglepetés: egyáltalán nem profi modell, csak sokat sportol, egyébként meg közgazdász és éppen saját cégét készül beindítani Barcelonában, ahova két éve költözött ki. A Városligetnél találkoztunk vele, mi is fotóztuk, és persze beszélgettünk is. A Kockahas blogban ritkán szokott interjú megjelenni, de egyértelmű volt, hogy vele kivételt kell tennünk.

Hölgyeim és uraim,

íme Fajoyomi Viktor!

Mennyi idős vagy, és meddig éltél itthon, Magyarországon?

26 éves vagyok, és 19 éves koromig laktam itt, a középiskola befejezéséig. Azután kaptam egy ösztöndíj-ajánlatot a USC-től, Los Angelesből, az atlétika miatt.

A családodról mesélj egy kicsit!

Anyukám magyar, apukám nigériai, van két testvérem. Idén voltam életemben először Nigériában, másfél hetet. Az ottani rokonaim közül majdnem senkivel nem találkoztam még előtte. Nagyon tetszett, de azért kultúrsokk volt, nagyon mások ott a körülmények, mint itt Európában.

A post shared by Viktor Fajoyomi (@fajoyomi) on

Amikor születtél, még nem volt gyakori Magyarországon, hogy valaki magyar, de nem fehér bőrű, sőt, még most is relatíve ritka. Volt vagy van ebből néha hátrányod vagy problémád?

Nagyon kis koromban, még általános iskolában volt olyan, hogy csúfolódtak a gyerekek, de azóta lényegében semmi.

Mikor kezdtél el sportolni?

Én sportolok, amióta mozogni tudok. Nagyon kicsi koromban úsztam, aztán hat éves koromban kezdtem az atlétikát. Ilyen fiatalon az atlétikaedzés még csak annyi, hogy képességfejlesztő gyakorlatokat csinálnak a gyerekek. 10-12 évesen kezd az ember komolyabban versenyezni, és akkor az edző tanácsára lehet szakosodni. Ugrásokkal kezdtem, de 4-5 éve átváltottam tízpróbára.

A post shared by Viktor Fajoyomi (@fajoyomi) on

Mit jelent egy ilyen sportösztöndíj, amivel te kikerültél Los Angelesbe? Az egyetem alatt/helyett is csak atletizáltál?

Nem, az egyetemen közgázt tanultam, és amellett kell sportolni. Ezt ott úgy csinálják, hogy megadják az órarendedet a sportra, és aköré kell elrendezni a többi tárgyat.

19 évesen egyedül kiköltözni Budapestről Los Angelesbe azért nem lehet egyszerű...

A legnehezebb az volt, hogy késtem a suliból, mert későn kezdtem a jelentkezést. Január 10. körül kezdődik a suli, de én csak január végén vettem fel az órákat. Nem tudtam még jól angolul, viszont két hetet késtem, szóval a felzárkózás nehéz volt az elején, de később már nem voltak különösebb gondjaim.

A post shared by Viktor Fajoyomi (@fajoyomi) on

Mit csináltál, amikor vége lett az egyetemnek?

Összesen 4 évig voltam Los Angelesben, május közepe felé végeztem a sulival. Még június közepéig kint maradtam egy kicsit nyaralni, és utána hazajöttem a nyárra, hogy átgondoljam, mi is lesz. Akkor már eldöntöttem, hogy Barcelonába fogok költözni, csak még nem tudtam, hogy mikor, hogyan, munkát és lakást kerestem, stb.

Miért pont Barcelona?

Csak jót hallottam Barcelonáról, és hasonló, mint Los Angeles: vannak hegyek és van tengerpart is, mindig jó az idő. Most októberben lesz két éve, hogy kint vagyok, és teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Jelenleg személyi edzőként dolgozom, valamint egy terméktervező céget szeretnék alapítani, már megvan a projekt saját Instagramja.

A post shared by SMR gear (@smrgearproject) on

Van magyar közösség Barcelonában? Vagy jársz te egyáltalán ilyen közösségbe?

Ha külföldön vagyok, a helyiek közé próbálok beilleszkedni, hogy a kultúrájukat megismerjem. Sok ismerősöm van, akik kiköltöznek valahova, aztán kint magyarokkal vannak, magyarokkal laknak, magyarokkal csinálnak mindent, és így még a nyelvet se tudják többéves ottlét után. Én ezt nem akarom, szóval nem igazán tartom a kapcsolatot barcelonai magyarokkal.

A post shared by Viktor Fajoyomi (@fajoyomi) on

Az Instagramodon úgy tűnik, hogy modellkedsz is!

Igen, az Instagramon szoktak írni fotósok, hogy nem akarok-e dolgozni velük, és általában igent szoktam mondani, ha van rá időm. De nem gondolom, hogy ebből valami karriert kéne kihozni. Én egyébként is csak fitneszmodellként tudnék dolgozni, de ahhoz jobban oda kéne figyelnem, hogy mit eszem és mikor mit csinálok. Idén nyáron például nem edzettem túl sokat, mert nyár elején lesérültem, ezért az atlétikaversenyzést abbahagytam, kondizni nem tudok. Heti egyszer ha edzettem idén nyáron, de mondjuk azért ha úgy alakult, lementem egy kicsit röplabdázni, biciklizni, túrázni.

Azt mondtad az előbb, hogy oda kéne figyelned az étkezésre. Ezek szerint nem figyelsz oda?

Szerencsére a génjeim nagyon jók, ezért soha életemben nem diétáztam különösebben. Úgy gondolom, hogy ha valaki nem akar tökéletes testet, amivel testépítőként lehet versenyezni, és nem túl szerencsétlen az anyagcseréje, akkor nem kell nagyon odafigyelni, hogy mit eszik. Emberfüggő természetesen, de én csak annyiban figyelek oda, hogy nem eszem túl sok, kifejezetten egészségtelen kaját. De mondjuk ha elmegyek valahova enni, mindig azt eszem, amit éppen megkívánok. Az édességet is szeretem, de abból nem tudok sokat enni, filmnézés közben viszont egy zacskó chips vagy kettő el szokott fogyni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Az Instagramon írnak nekem fotósok

Lepődjön meg: ő nem egy fehérjeporon élő fitneszmodell egy távoli országból, hanem Viktor Budapestről. Atletizál és Barcelonában készül céget alapítani.

108 · Sep 16, 2017 12:39pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
391
405