Németh Bálinttal idén tavasszal ismerkedtünk meg, ő az a testépítő, aki egy videóban mesélt arról, hogy vidékről került fel Budapestre, és hogy itt kezdte el építeni a testét – de különböző szerek nélkül, tisztán. Vele kapcsolatban érkezett az a hír, hogy a hétvégi Fitparádén profi testépítői kártyát szerzett Men's Physique kategóriában, sőt, egészen friss fotókat is kaptunk róla, plusz ha már így összejöttünk, készítettünk vele egy gyors miniinterjút is e-mailen keresztül. Alább mindent mégnézhet és elolvashat.

A sajtóközlemény a győzelemről és arról, hogy mi is pontosan a Men's Physique kategória:

Az IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness) szervezet profi kártyáját érdemelte ki szombaton Németh Bálint testépítő a Men’s Physique kategóriában miután kategóriájában (175cm-180cm) és az összetettben is az első helyen végzett a Budapesten rendezett Fitparádé versenyen. Az erős nemzetközi mezőnyben többek között kuwaiti, szlovák, francia, olasz, ukrán és szaúdi versenytársakat győzött le Bálint.

A hagyományos testépítés elsősorban az izomtömegről és a szárasságról szól, míg a Physique kategória – amelyben Bálint is versenyez – inkább az arányosságról szól, a strandformáról – ehhez leginkább széles vállöv és keskeny derék szükséges. A testépítők a bodybuilding kategóriában férfi tangában lépnek színpadra, a physique kategória sportolói pedig shortban, ami a comb nagyrészét kitakarja. Ugyanakkor a láb edzése itt is fontos szerepet kap.

Három kérdés a Velvettől, három válasz Németh Bálinttól:

Mi volt a felkészülésben a legnehezebb?

A diéta a legnehezebb, azon belül is a 12-14 hetes felkészülési időszak eleje és legvége. A végén már napokra, napszakokra, sőt órákra lebontva át van gondolva minden lépésünk. Mindent át kell gondolni a csúcsforma eléréséhez mind a diéta mind az edzés kapcsán.

Hogyan ünnepelted ezt a sikert? Pezsgő? Torta? Pihenés...?

Aznap este még úgy készültem, hogy másnap is színpadra állok, így maximális bedobással indultam neki a másik napnak is, így elmaradt a pezsgő, azonban egy finom pizza belefért. A hétvégét követően hazautaztam szülővárosomba, Zalaegerszegre, ahol a családommal igyekeztem kipihenni az elmúlt időszak fáradalmait, tortával kiegészítve, hiszen édesapukámnak születésnapja volt.

Van olyan tulajdonságod, amiben merőben különbözöl más testépítőktől? Ha igen, mi az?

Úgy gondolom, szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis nagyon vékony derekat és széles vállövet örököltem, ami ebben a sportban gyakorlatilag a legmeghatározóbb dolog és ez a hétvégi eredményen is látszik. Úgy gondolom, hogy nemcsak más emberek iránt, de a testépítés iránt is lehet alázatosnak és tisztelettudónak lenni.

Németh Bálint felkészüléséről egy videó már el is készült, ez látható alább, aki még többre kíváncsi, figyelje majd ezt a Youtube-csatornát a jövő héten!

1256
1294