A jóképű doki, állatorvos, pilóta és a többiek után jöjjön most egy pszichoterapeuta, aki ráadásul bevállalja, hogy tudja, hogy jól néz ki, és pont erről a témáról értekezik az alábbi videójában. Azt mondja, aki szép, annak privilégiumai vannak a többiekhez képest, könnyebb a dolga az életben, és ezt ő maga is tapasztalja kamaszkorától kezdve.

A fiatalembert Matthew Dempsey-nek hívják, és azt mondja, mindig kacagnia kell, amikor szép emberek a szépség hátrányaira panaszkodnak, mondván, hogy senki nem veszi őket komolyan (Leonardo DiCaprio is milyen sokára kapta meg az Oscart!), és mindenki csak szexelni akar velük. Dempsey szerint aki megnyerte a génlottót, az ne panaszkodjon, mert a külsejéért semmit sem kellett tennie, mégis rengeteg előnyt élvez a többiekhez képest. Egy előnyös külsővel könnyebb ismerkedni, barátokat és szexpartnereket szerezni, könnyebb jobb állásokat kapni, többen odafigyelnek, ha az ember mond valamit (akár a hétköznapi életben, akár a Youtube-on) és így tovább.

Dempsey azt mondja, maga is csúnyának találta magát kamaszként, fogszabályzóstul-szemüvegesen, de már ekkor is megnyugtatták, hogy ne izguljon, így is messze jobban néz ki, mint az átlag.

View this post on Instagram

Me💅🏼ow💋 #tbt

A post shared by Matthew J. Dempsey (@mjdempseypsych) on

Dempsey azt mondja, tisztában van vele, hogy sokakban visszatetszést fog kelteni, hogy ilyen nyíltan és őszintén beszél saját szépségéről, de azt mondja, egyrészt azt azért nem gondolja, hogy annyira szép lenne, mint Pietro Boselli, másrészt saját szépségünk elismerésére szükség van két okból is.

Először is a kevésbé szép emberek felé az a fair, ha a szebbek elismerik, hogy nekik könnyebb és bizonyos dolgokért kevésebbet kell küzdeniük. Másodsorban maguknak a szépeknek is jobb, ha ezt így kimondják, és ezzel lehetővé teszik saját maguknak, hogy eldöntsék, hogy tényleg ez-e a legfontosabb dolog, ami meghatározza őket. Sőt, ha az ember tudatosítja magában, hogy szép, de ezért semmit nem tett, akkor könnyebben fogja tudni előnyös külsejét arra felhasználni, hogy pozitív dolgokat érjen el vele.

View this post on Instagram

Feeling strong. 📸 @jerradmatthew

A post shared by Matthew J. Dempsey (@mjdempseypsych) on

Dempsey szerint a jó külsővel járó előnyök létét nem lehet önmagában jónak vagy rossznak bélyegezni: ezek a velünkszületett különbségek léteznek az emberek között és kész. Ami számít, az az, hogy az ember az adottságait mire használja fel. Hát Dempsey a pszichoterápiával összefüggő kérdések tárgyalása mellett többek között az alábbi videó elkészítésére is felhasználta őket – alul ön egy kattintással megmondhatja, hogy ezt pozitív vagy negatív célnak találja-e.

Éljen az Instinct magazin, mert náluk találtuk ezt a témát.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A jóképű pszichoterapeuta szerint nagyon jó ilyen jóképűnek lenni

Azt mondja, akik panaszkodnak, hogy milyen nehéz a szép embereknek, azoknak nincs igaza. Neki is mennyivel könnyebb élete van, csak mert szép!

360 · Oct 24, 2018 11:22am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
919
480