Sam Smithről nem túl nagy túlzás azt mondani, hogy Ed Sheeran mellett az évtized legsikeresebb brit énekese, még akkor is, ha nem túl sokszor szerepel a hírekben. A Kockahas blogba betettük már egyszer, amiről most már tudjuk, hogy akkoriban baromira nem örült volna neki, ha tudomást szerez róla. Februárban viszont a következő képet posztolta magáról, ami az első eset volt, hogy önszántából felvállalta a testét a nagyközönség előtt.

A képet a most pénteken egy következő követte egy roppant hosszú interjúval a testképről, illetve arról, hogy Sam Smith se a férfi, se a nő jelzőt nem érzi magára pontosnak, úgy érzi, hogy valahol a kettő pólus között helyezkedik el. Mindenesetre most azt mondja, végre úgy érzi, hogy nem szégyelli tovább magát a teste miatt.

A fél órás interjút itt lehet végignézni az Instagramon, és olyan részleteket tartalmaz, hogy a most 26 éves énekes teste 12 évesen sok ösztrogént tartalmazott, ami miatt szinte mellei kezdtek nőni. Ezért ekkor, 12 éves korában zsírt szívtak le a melléből, hogy lekicsinyítsék. Ebben az időszakban a későbbi híresség már egy ideje folyamatos bántásnak volt kitéve az iskolában a külseje miatt. Sam Smith azt is meséli, hogy 10 éves korában comingoutolt melegként, majd 16 és 18 éves kora között egyáltalán nem viselt fiúknak való ruhát, hanem nőként öltözött és sminkelte magát. Mindezt egy vidéki kisvárosban.

Amikor sikeres énekessé vált, Smith általában csak öltönyöket viselt, annyira szégyellte a testét, és próbált edzeni, hogy férfiasabb legyen a külseje, de az eredmények általában csak időlegesek voltak. Smith azt mondja az interjúban, hogy a teste nőiesen mozog, és olyan helyeken rakódnak le rajta a pluszkilók, ahol nőkön szoktak.

Sam Smith jelenleg aktuális száma Normanival közös, Dancing With a Stranger a címe, és alább lehet meghallgatni.

 A fenti interjúról a Huffington Postnál olvastunk először.

602
1202