David Beckham kockahascímlappal üdvözölte, hogy visszatér egy legendás magazin

2019.03.30. 14:17

WOW! El se hiszem, hogy ez a címlap már 18 éve volt! Nagyon jó hallani, hogy visszatér a THE FACE magazin!

– írja David Beckham az alábbi posztban az Instagramon.

A THE FACE nevű brit magazin egy úgynevezett glossy volt, 1980-tól 2004-ig működött, azaz most van pont 15 éve, hogy megszűnt. Ezt az újságot a brit közvélemény divatlapként tartotta számon, de nemcsak az volt, mert volt benne minden zenétől kezdve filmeken keresztül klubkultúráig és képzőművészetig minden. (Sportról viszont nem volt benne szó, minden bizonnyal David Beckham volt az egyetlen sportoló, aki felkerült a THE FACE borítójára.) A magazin legendás státuszát többek között elképesztően erős címlapjainak köszönheti, amikből nemrég kiállítást is nyitottak Londonban. Az alábbi Instagramfiók rengeteg ikonikus fotót tartalmaz a lap archívumából.

Ez a lap annyira nyitott volt minden újdonságra, hogy még engem is bevettek két hétre gyakornoknak 2003-ban a londoni szerkesztőségbe, pedig 2003-ban még egy ügyvédi irodában dolgoztam Budapesten, és életemben nem írtam újságot. Viszont kívülről tudtam a THE FACE utóbbi 10 évének valamennyi számát, plusz voltak őket érdeklő ötleteim: így került bele a THE FACE legutolsó számai közül az egyikbe a Tisza cipő újraindulása, egy másikba pedig az Ohkult nevű, azóta megszűnt budapesti bolt, ahol kétfejű játékmackókat árultak.

Szintén a THE FACE-hez kapcsolódik igen szorosan Kate Moss karrierje, hiszen ehhez a magazinhoz fedezték fel őt, itt került először címlapra 16 évesen, teljesen ismeretlenül. Most, hogy bejelentették, hogy visszatér a THE FACE, Kate Moss hivatalos Instagramján is megjelent erről egy poszt, természetesen szintén a címlapfotókból összerakva.

View this post on Instagram

The Face is Back ♥️🖤@thefacemagazine

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

A THE FACE egyelőre csak egy website-ként támadt fel, ami már most is elérhető, de csak áprilisban kezdi majd meg rendes működését. Az első nyomtatott szám szeptemberben fog érkezni a mostani állás szerint, íme egy poszt a hivatalos Instagramjukról – ha már David Beckham miatt a Kockahas blogba tettük ezt a hírt, legyen ez is egy férfimodellt ábrázoló címlap.

236
105