Gömöri András Mátét az Operettszínházon kívül sorozatokban és más tévéműsorokban is lehetett már látni, mi a legutóbb a Playboy gáláján találkoztunk a 26 éves színésszel és feleségével. De még ezt megelőzően volt, hogy rátaláltam az Instagramjára, és küldtem is neki 5 kérdést, hátha van kedve szerepelni a Kockahas blogban. Volt! Ráadásul rögtön a bemutatkozásában ott szerepel, hogy azon kívül, hogy színész és énekes, ő egyben egy „natural bodybuilder”, azaz természetes testépítő is (ha kell/szabad egyáltalán fordítani ezt a kifejezést). Alább olvashatók a válaszai a kérdéseimre, és persze mutatunk pár edzős fotót-videót is az Instagramjáról, szóval akinek kedvet csináltunk, az kövesse őt bátran!

Mit jelent pontosan a gyakorlatban, amit az Instagramon a bemutatkozásodban írsz, hogy „natural bodybuilder” vagy?

Ez a testépítésnek egy kategóriája, melyben tiltott a teljesítményfokozó szerek használata. Én sose leszek akkora, mint Ronnie Coleman, de szeretném 100%-ig kiaknázni a szervezetem természetes adottságait.

Hát éves korod óta edzel komolyabban? Volt valami különösebb oka, hogy úgy döntöttél, hogy több időt szánsz a sportra?

20 éves korom óta sportolok. A válasz pedig egyszerű, hiú férfiember vagyok, megáldva egy adag színészi exhibicionizmussal, így elvárom magamtól, hogy mentálisan és fizikailag is a maximumot nyújtsam. És persze nem tetszett az úszógumim...

Mennyit, mikor szoktál edzeni? Hogyan illeszted be a napirendedbe a sportot, inkább munka előtt mész vagy szívesebben edzel este/későn?

Heti 4 súlyzós és 1 kardióedzés van betömörítve a feszes napi rutinomba. A család, a színház és a forgatások mellett általában csak hajnalban jut időm az edzésre, leggyakrabban már nyitásra ott vagyok a kedvenc termemben, de az is előfordult már, hogy csak késő este, előadás után volt lehetőségem elmenni az edzőterembe. A jelenlegi versenyfelkészülésben nagyon fontos, hogy nem hagyhatok ki egyetlen alkalmat sem.

Mondj egy ételt, amit nagyon szeretsz, de már nagyon régen ettél utoljára, mert tudod, hogy egészségtelen!

Chicago deep dish pizza, amit a verseny után egészen biztos, hogy újra meg fogok kóstolni.

Egy énekes-színésznek mennyiben jön jól, ha ilyen kisportolt fizikuma van? Úgy érzed, hogy téged segített ez a pályádon?

Igen, hiszen a színházi próbák és előadások elképesztő fizikai igénybevételt jelentenek, emellett pedig az önbizalom kérdése sem elvetendő egy színész számára. Ráadásul hamarosan bemutatjuk a Carousel című darabot az Operettszínházban, ahol 2 jelenetben is félmeztelenül állok majd színpadra.

1254
1960