Az önmagában nem igazán újdonság már, hogy egy pap használja az Instagramot és/vagy a Youtube-ot, de én azért eléggé meghökkentem, amikor egy olasz lapban olvastam egy svéd lelkészről, aki nagy részben az edzés, konkrétan a Crossfit iránti szeretetéről posztolgat. Így néz ki a 36 éves Oskar Arngården lelkészi ruhájában.

És így néz ki Oskar Arngården, amikor edz, haját trendi copfban/kontyban összefogva.

Arngården Svédország evangélikus egyházában lelkész, erről az egyházról azt mondja a Wikipédia, hogy 1960 óta szolgálnak benne női lelkészek, és 2009 óta szentelik meg egynemű párok házasságát is. Az alábbi képen Arngården szintén pont esket.

 Itt pedig kézen áll.

Arngården lábára az olasz lap szerint bibliai idézet van tetoválva („az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm”), és talán azért választotta pont a Crossfitet, mert ennek az edzésformának már a nevében is benne van a kereszt, de ez persze csak találgatás. Ahhoz, hogy az ember jobban el tudjon merülni a lelkész Instagramjában, svédtudás szükséges, a posztjai ugyanis ezen a nyelven íródnak, bár ez a fokozódó nemzetközi figyelem függvényében esetleg változni fog a jövőben.

Ha van kedve, nézze meg ebben a posztban, ahogy a kommentelők által körülrajongott lelkész súlyt emel, és ha van véleménye, azt is elmondhatja a poszt alján a szavazócsík segítségével.

751
1010