A '90-es években hatalmasat mentek a csak fiúkból álló popegyüttesek, akiket angol nyelven boybandként emlegettek, magyarul pedig a valamivel kevésbé kifejező fiúcsapat kifejezés ragadt rájuk. Amerikában a New Kids on the Block nyitotta az évtizedet, ami aztán a Backstreet Boys és az *NSYNC bűvöletében telt az ilyesmire fogékonyak számára, miközben a britek a Take Thattel, a Boyzone-nal és a Westlife-fal tették hozzá a magukét. Az első zavar az erőben a Spice Girls volt meg a girlpower, aztán az ezredforduló környékén ez az egész nemek szerint szegregált énekegyütteses téma hirtelen kiment a divatból. [...EGY IDŐRE! – figyelmeztetnek a One Direction-rajongók.]

Mindenesetre kétezer környékén meglepően sok fiúcsapat létezett még mindig, mert ezek szerint a popiparban rengeteg mindenki számára nem volt világos, hogy a könnyűzene nem fog továbbmenni ebben a kockahasmutogatós irányban innentől kezdve jó ideig. Az alábbi fotóösszeállításban 7 fiúcsapatról mutatunk két-két archív képet a 2000. évből, nyilván mindegyik együttest a következő Backstreet Boysnak vagy *NSYNC-nek szánták, de a terv sajna baromira nem jött össze. Húsz éve volt ez a korszak, és a képek tényleg borzasztó réginek tűnnek. Rémlik önnek közülük bármelyik formáció? Lapozza végig!

Na, hogy tetszettek? A poszt alján ezúttal is lehet szavazni: szívvel, ha kellemes emlékek törtek elő a képek nézegetése során, és összetört szívvel, ha nem annyira.

408
298