Bár volt idő, amikor azt állította, egyáltalán nem edz és nem is próbálja kigyúrni magát a Batman című film kedvéért, Robert Pattinson valójában rengeteget tett a szépen kidolgozott izmokért. Ám az már más kérdés, hogy élvezte-e egyáltalán a felkészülést.

A színész egy friss interjúban elárulta, hogyan élte meg a kőkemény edzéseket.

Az edzés sokkal szórakoztatóbb, ha belejössz abba, hogyan is kell csinálni. Hat hét után már rosszul érzi magát az ember, ha nem teszi oda magát rendesen. De nem számít, hányszor jövök rá: ha formában tartom magam, sokkal könnyebb dolgom lesz, nem kell újra átélnem a legrosszabb részeket; amint véget ér a forgatás, úgy vagyok vele, soha többet nem edzek 

– fejtette ki Pattinson, hozzátéve, végtére is élvezte a filmre való felkészülést. Edzeni három hónappal a forgatások előtt kezdett, de a munkálatok idején sem lazsálhatott, formában kellett tartania magát.

Egy dolgot azonban nem fog hiányolni – írja a Men's Health.

Soha többé nem szeretnék még csak látni sem olyan fehérhúsú halat, amit csak citrommal ízesítettek

– szögezte le a színész. Ami nem is véletlen, hiszen a szuperhős-diéták ismertek arról, hogy elég egyhangúak és egyszerűek. 

Pattinson korábban azt is elárulta, hogy kifejezetten szeret konzervből enni– például tonhalat.

Fura, de az igényeim kicsit olyanok, mint egy vadállaté, aki a kukából eszik

mondta.

Volt, aki kipróbálta

A Men's Health egy másik cikkben egy testépítő-fitneszmodell tapasztalatairól is beszámolt, aki önként vállalta, hogy kipróbálja azt az étrendet, melyhez Robert Pattinson is tartotta magát. Mivel a színész naponta hatszor étkezett, és összesen 3 ezer kalóriát vitt be, ezért Aseel Soueid is így tett. 

A diéta egyik napján

  • reggelire zabpelyhet, banánt és főtt tojást evett, amihez egy pohár narancslevet és egy bögre zöldteát is megivott.
  • Tízóraira tonhalkonzervet és négy darab rizsszeletet fogyasztott, amikre mogyoróvajat kent.
  • Edzés előtt csirkemellfilét, sült tojást és zöldségeket evett.
  • A negyedik étkezést cottage cheese (hasonlít a túróhoz – a szerk.), gyümölcs és zabkeksz tette ki.
  • A fitneszmodell az ötödik étkezést várta a leginkább, vagyis a hátszínsteak-et, a rizst és a zöldségeket.
  • Ivott még egy smoothie-t is, ami banánból, áfonyából, spenótból és cukormentes mandulatejből készült. Fehérjeport is adott hozzá.

Azt írják, ez így 2797 kalória, 329 g szénhidrát, 77 g zsr és 204 g fehérje. A 185 centis Robert Pattinsonnak erre volt szüksége. A színész alatt 74 kilót mutatott a mérleg, mielőtt a felkészülést megkezdte. 

249
266