Duzzadó bicepszei, kockahasa és kemény combjai miatt sokan irigylik Dwayne Johnsont, aki elmondása szerint el sem tudja képzelni az életét edzések nélkül, melyekre igazi terápiaként tekint. Bár néhány nap múlva, pontosabban május 2-án 50 éves lesz, a Szikla becenevű pankrátorból lett színész nem keres kifogásokat, nála egyik izzasztó edzés követi a másikat.

Johnsonra, aki karrierjét a WWE (World Wrestling Entertainment) pankrátoraként kezdte, majd az ezredforduló táján megkörnyékezte a filmipart, a fiatalok méltán lehetnek irigyek. A szamoai származású amerikai színész már kiskorában is konditerembe járt: szorgalmasan edzett pankrátor apjával, akinek végül nyomdokaiba lépett.

Sokan szeretnénk olyan izmokat, mint amilyenek Johnsonnak vannak, ám a lépést minden bizonnyal csak kevesen tudnák tartani vele. 

Edzésterv

A fáradtságosan kidolgozott herkulesi izmok érdekében a hajnali kelést is vállalja.

Gyakorlatilag minden áldott nap négykor kelek, ötre pedig már belevetem magam az edzésbe

– írta egy korábbi bejegyzésében a Szikla.

Úgy tudni, Johnson minden edzést 30-50 perc futással kezd – futópadon, vagy a szabadban, attól függően, hol tartózkodik éppen –, ezt követően pedig nem összetettebb gyakorlatokat végez, hogy egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztasson meg: inkább minden nap más izomcsoportra fókuszál. Előbb lábnapot tart, melyet hátedzés követ. A hét harmadik napján vállizom gyakorlatokat végez, utána karra gyúr és a kockahasra. Az ötödik nap megint lábnap, a hatodik napon gigantikus mellizmait edzi meg, a hetediken pihenget, aztán kezdi elölről az egészet.

Étrend

Johnson, aki alatt körülbelül 118 kilót mutat a mérleg, a Men's Health szerint naponta ötször, esetleg hétszer étkezik. A színész korábban azt is elárulta, hogy egy nap körülbelül 7 ezer kalóriát visz be a szervezetébe, melynek nagy részét a fehérje és a szénhidrát teszi ki. Jobbára bölényhúst, tőkehalat és csirkét eszik, napjait zabkásával, tojással és fehérjével kezdi. Reggeli után szinte egyből az edzőterembe megy.

Délelőtt valamilyen gyorsan felszívódó szénhidrátot eszik csirkehússal. Ebédre a változatosság kedvéért megint csirkét eszik, amihez rizst és/vagy zöldségeket falatozik. Délután ezt a menüt többször fogyasztja, de egy kis kazein tejfehérjét is iszik.

Mint kiderült, csalónapot időnként ő is tart és a tequilaivást sem veti meg, főleg, hogy saját italmárkával büszkélkedhet. Egy ültő helyében állítólag több pizzát is meg tud enni, de a sushi-t is szereti. A csalónapokat kőkemény edzés követi.

( RTE )

275
385