Rajongóit alaposan feldühítette klímamérgező tettével.

Kylie Jenner számtalan kritikát kapott az utóbbi időben, 

ugyanis a reality sztár mindössze percekre veszi igénybe a magángépét, amivel súlyosan szennyezi a környezetet.

BuzzFeed kiemelte a Celebrity Jets Twitter-fiókjában található bejegyzést, amely szerint a „Kylie Air” a hónap elején a kaliforniai  Camarilló ból az ugyancsak Kaliforniában található Van Nuysba repült – ez egy három perces út, amelyet autóval mindössze 40 perc megtenni.

A bejegyzés azután került napvilágra, hogy Jenner szombaton egy Travis Scott-tal közös fotót posztolt az Instagramon, miközben repülőútra készültek. A képen két magánrepülőgép, valamint egy Rolls-Royce szerepelt.

Az enyémmel vagy a tiéddel menjünk?

– írta bejegyzésében a valóságshow-szereplő.

Közel sem ritka, hogy a celebek magánrepülőgéppel rendelkeznek, Jenner a vádak szerint azonban rendre 15 percnél rövidebb utakra használja a vasmadarat. Az Instagramon már többen is megjegyezték, hogy ezek a kiruccanások súlyosan befolyásolják a klímaválságot.

Mi lenne, ha csak az egyiket használnák, és ezzel csökkentenék a szénlábnyomukat?

Na és mi a helyzet az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel?

Miért kell korlátoznom a húsfogyasztásomat és papírszívószálat használnom, miközben ez a nő 1 tonna szenet pumpál a légkörbe egy egy napos Palm Springs-i kiránduláshoz?

De nekünk kell papírszalmát használnunk...

A Twitter-reakciók szintén kritikusak voltak, az egyik felhasználó azt írta:

Kylie Jenner itt választja ki, milyen színű magánrepülőgéppel akar ma utazni, nekem pedig még azelőtt meg kell innom a jeges kávémat, hogy a szívószálam papírmasé lesz??

Kylie Jenner: főállású klímabűnöző

A magánrepülőgépek szörnyű károkat okoznak a környezetre nézve: hatalmas mennyiségű szén-dioxidot bocsátanak ki, miközben csak egy-egy szupergazdag ember utazik rajtuk. A Közlekedés és Környezetvédelem 2021-es jelentése szerint az emberek mindössze 1 százaléka okozza a légi közlekedésből származó károsanyag-kibocsátások 50 százalékát.

(TeenVogue)