A Michelin-csillagos séf esetében többször pedzegették már, hogy milyen drága karórái vannak. Elmondása szerint ezekre az órákra sokat spórolt és a hétköznapokban is hordja őket, mivel szenvedélye a szép, ritka órák gyűjtése.
Valamiért az emberek azt gondolják, hogy én egy gazdag ember vagyok, közben amúgy meg nem. Szerintem az a gazdag ember, aki nem kel reggel ötkor és nem éjfélig dolgozik heti hétből hétszer, hanem az, aki úgy is gazdag, hogy van ideje. Szerintem én egy ugyanolyan ember vagyok, aki kőkeményen dolgozik nap mint nap
– mondta Rácz, aki szerint az, hogy minőségi – és adott esetben drága – holmijai vannak, inkább az igényesség jele.
A Konyhafőnök séfje átlagembernek tartja magát és igyekszik ezt közvetíteni a külvilág felé is. Egyáltalán nem vágyik a hírnévre, vagy arra, hogy idegenek ölelgessék a bevásárlóközpontokban, ha éppen bevásárol.
(Borítókép: Rácz Jenő és Dallos Bogi. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)