Egy floridai luxushotelből küldött élménybeszámolót Szegedi Fecsó. Az üzletember két hónapot töltött szerelmével, Géczi Beával, azaz Blondie-val Miamiban, ahová elsősorban azért utaztak, hogy első közös gyermekük, Elliot ott jöhessen világra.

Az utazásnak kivételes oka volt: a szerelmesek azt szerették volna, hogy a kisfiú amerikai állampolgár legyen. Floridát nagyon biztonságosnak tartják, s azt is élvezik, hogy nagyon meleg az időjárás, s bár egy luxusszállodában élnek, felesleges luxuscikkekre nem költenek. Korábban egyébként nem nézték az árakat, ha nyaralni mentek.

„A felesleges luxust én nem szeretem, nem is költök rá. Azt szoktam mondani, hogy a jég hátán is megélek, egy minimum négycsillagos hotelben. (...) Olyan árak vannak, amin tényleg megrökönyödöm. Az, hogy például Miami Beach-en akarsz parkolni egy estét, parkolóházban, az 30 ezer forintba kerül. Ha el akarsz menni fagyizni, egy gombóc fagyi 5-6 ezer forint. Egyszerűen eszméletlen árak vannak itt most. Legutóbb például elmentünk négyen vacsorázni egy viszonylag jó étterembe, ittunk-ettünk, és a végén fizettünk 700 ezer forintot. Ez nonszensz, ami itt megy Amerikában, főleg Floridában” – magyarázta a Fókusz riportjában Szegedi.

A riportban megszólaltatott szakértő, Termes Nóra, az egyik legnagyobb hazai utazási irodoa marketingvezetője kiemelte, egy ilyen utazás során azt is figyelembe kell venni, hogy a forint gyenge a dollárhoz képest. Termes azt mondja, a legnépszerűbb úti célok közé a Dominikai Köztársaság, Mexikó és Kuba tartozik, de a Maldív-szigetek népszerűsége is töretlen.

(Borítókép: Szegedi Fecsó. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)