Újabb épületmagassági rekordot készülnek megdönteni az Egyesült Arab Emírségekben: legújabb, már épülő felhőkarcolójukat 472 méter magasra tervezték.

Nem is élhetne „magasabb” életet az a személy, akinek sikerül lakáshoz jutnia a dubaji Business Bay negyedben épülő, a New York-i Central Park Tower által tartott legmagasabb lakóház rekordját megdönteni készülő Burj Binghatti Jacob & Co Residences-nek nevezett felhőkarcolóban.

Mint az a nevéből is kitűnik, az épületet két óriáscég, az ország egyik nagy ingatlanfejlesztőjeként számon tartott Binghatti, valamint a Jacob & Co luxus ékszer- és óramárka álmodta meg – írja a Designboom cikke nyomán a Player.

A két vállalat november 15-én ünnepélyes keretek között kezdte meg az építkezést Muhammad Binghatti, a Binghatti vezérigazgatójának, illetve Jacob Arabo, a Jacob & Co elnökének jelenlétében. A tervek szerint a 472 méteres felhőkarcolóban több mint 100 emelet lesz, a tetején pazar panorámával rendelkező penthouse lakásokkal, valamint egy infinity poollal, azaz végtelen medencével. Az épületben helyet kap még luxus spa és egy edzőterem is. A lakók kényelméről és biztonságáról egy 24 órás portaszolgálat fog gondoskodni: testőrséget, privát sofőrt és séfet is kínálnak majd.

Az épület belső tereit a Jacob & Co tervezi, csak úgy, mint feltehetően az épület tetődíszét, amely első ránézésre egy gyémántokkal ékesített koronára hajaz.

(Borítókép: A Burj Binghatti Jacob & Co Residences látványterve. Fotó: YouTube)