Napozás egy jachton, edzés a haverokkal, teniszezés, versenyzés sportautókkal vagy éppen hidegterápia egy férfikozmetikai központban: ilyen és ehhez hasonló programokból állnak a 25 éves Charles Leclerc hétköznapjai, aki nyolcéves kora óta nyeri a versenyeit.

Karrier

A monacói származású autóversenyző hamar a karrierje 2005-ben kezdődött el, majd az azt következő években szinte minden alkalommal dobogósként végzett a gokart bajnokságokon. Max Verstappennel is itt ismerték meg egymást, már gokartosként voltak nagy csatáik és baleseteik. Ötszörös bajnok, tizenhat alkalommal pedig a dobogó második vagy harmadik fokán állhatott. A Ferrari versenyzőjének első nagydíjas győzelmére 2018-ban Ausztráliában került sor, a 2022-es világbajnokságon pedig második helyezést ért.

Család

Leclerc maga is tehetős családból származik, ám állítása szerint azután váltak igazán jómódúvá, hogy tehetségének köszönhetően a Ferrarival kezdett dolgozni. Édesapja, az egykor ugyancsak autóversenyzőként tevékenykedő Hervé Leclerc 2017-ben hunyt el. Fia az abban az évben szerzett bajnoki címét neki ajánlotta. Édesanyja állítólag fodrászként dolgozik, de mindenben támogatja a fiát, a futamokon is gyakran megjelenik. Két testvérével, Lorenzoval és Arthurral igazán szoros a kapcsolata.

Életvitel

Leclerc fiatal kora ellenére hatalmas sikereket ért el az autóversenyzésben, világhírnevét pedig ki is élvezi. Az utóbbi időben influenszerként is tevékenykedni kezdett, hogy a közösségi médián keresztül közelebb kerüljön a rajongóihoz. Idén nyáron egy 24 óráját bemutató vlogbejegyzést is közzé tett, amelyet már közel 6 millióan tekintettek meg. Követői imádják, sokan egy tisztelettudó, szerény, jól nevelt fiúként írják le őt.

A férfi Monacóban él, napjait sokszor egy baráti teniszmérkőzéssel kezdi két testvérével közösen. Bátyja, Lorenzio állítása szerint Charles már nem szeret velük játszani, mert amióta idősebbek lettek, folyton megverik őt.

A délelőtt folyamán kirándulni is szokott, majd konditeremben tölti az idejét edzője és egyben jó barátja, Andrea Ferrari társaságában. Leclerc állítása szerint sikerének egyik titka, hogy jó emberekkel veszi körbe magát, akik mindig motiválják őt.

Az autóversenyző egy férfi vendégkörre specializálódott kozmetikai központot is előszeretettel látogat, ahol rendszerint egy úgynevezett hidegterápián vesz részt. Ez az egyik kedvenc feltöltődési formája. A videón ezt követően a monacói herceg autógyűjteményét keresi fel, ahol saját versenyautóját is tartja. Ennek a járműnek a beszerzése saját bevallása szerint egy régi gyerekkori álma volt. A felvételen innen zongorázni igyekszik Leclerc, aki saját otthonában, autodidakta módon tanult meg játszani a hangszeren.

A pihentető délutánt követően a fiatal versenyző útja a városba vezet, hogy bevásároljon az esti vacsorához. A boltba menet készít pár közös fotót a belé botló rajongókkal.

Vacsora előtt még a barátait is kiviszi a tengerre a jachtján, hogy ejtőzzenek és csobbanjanak egyet a napsütésben. 

Velük tart a férfi barátnője, Charlotte Sine is, aki Emmanuel Sine, Monaco egyik tehetős és befolyásos üzletemberének a lánya. Sine és Leclerc 2019 óta alkot egy párt.

Leclerc a 24 óráját bemutató videó végén elárulja: rendkívül szerencsésnek érzi magát azért, amilyen életet élhet. Családcentrikus embernek vallja magát, ezért amellett, hogy szoros kapcsolatot ápol a családjával, egy nap saját gyermeket is szeretne, szám szerint legalább hármat.

(Borítókép: Charles Leclerc. Fotó: YouTube)