Szerte a világban millióféle adventi naptár rejt meglepetéseket kicsiknek és nagyoknak: a csokoládén túl a legkülönbözőbb ajándéktárgyakat, élményeket, látnivalókat.

A világ eddigi legdrágább adventi kalendáriuma átszámítva több mint 2 és fél milliárd forintba került és egy dúsgazdag svájci család számára készült. Nem sokban idézte az eredeti ünnepi naptárakat, a hónapok számának megfelelően például csupán 12 „ablaka” volt, amelyek mindegyikében egy-egy önmagában is luxus termék szimbolizálta azt a helyet, ahova a család a következő év bizonyos hónapjában majd elutazik.

Az összeállítást a magát karácsony királynőjének hívó, dubaji származású Debbie Wingham dizájner készítette.

Volt benne drága műalkotás és karóróra is - utóbbi már-már közhelyesnek számít a luxus adventi naptárak kelléktárában. A sokáig csúcstartó, 1 millió dolláros, a Porsche Design és a Harrods áruház együttműködésében megvalósuló, limitált szériás ajándékdobozban is volt egy konografikus óra az aranyba mártott napszemüveg és a jacht mellett. Egy óraforgalmazó cég saját kalendáriuma pedig minden egyes nap új és méregdrága időmérővel ajándékozza meg a gazdáját 2,3 millió forint összértékben.

(Forrás: Babor)

(Borítókép: Adventi kalendáriumot bontogató kislány, illusztráció Fotó: Elva Etienne/ Getty Images)