Elképesztő luxus, pazar kilátás, mennyei ételek - ezek a jellemzők mind igazak a következőkben felsorolt hotelekre. A tulajdonosok persze borsos árat kérnek az itt töltött éjszakákért.

Hôtel Martinez - Franciaország

A Cannes-ban található ötcsillagos szálloda 2018-ban esett át egy nagyobb felújításon. A különleges ételeket kereső vendégek a 2 Michelin csillagos La Palme d‘Or étteremben étkezhetnek, mely mozifilmek által inspirált ételeket kínál. A légkondicionált szobákhoz márvány fürdőszoba tartozik, néhány szoba pedig saját terasszal is rendelkezik, ahonnan a Földközi-tengerre nyílik a kilátás. Egyetlen éjszaka 53.000 dollár (körülbelül 20 millió forint).

Four Seasons Hotel - New York

Az I.M. Pei által tervezett Four Seasons Hotel New York ötcsillagos szálloda igazi New York-i élményt kínál. A Times Square 1,7 km-re, a Rockefeller Center pedig 966 méterre van a szállodától. Egyetlen éjszaka 60,000 dollár (körülbelül 22,7 millió forint).

The Mark Hotel - New York

A Jean Georges által vezetett lánchoz tartozó The Mark éttermében európai és nemzetközi szezonális ételeket is felszolgálnak. Ebben a szállodában veszett össze 1994 szeptemberében  Johnny Depp és akkori barátnője, a szupermodell Kate Moss. A vita közben 10 000 dollárnyi kár keletkezett, Depp pedig bilincsben távozott a szállodából. Egyetlen éjszaka 75,000 dollár (körülbelül 28,4 millió forint).

Hotel Président Wilson - Genf

A szállodának egy olyan különleges lakosztálya is van, melyben az ablaküveg golyóálló, az ajtók páncélozottak, csak szeparált liften közelíthető meg, és saját helikopter-leszállópályája is van. A luxushoz jár személyi asszisztens, szakács, és inas is. Rengeteg híresség lakott már itt, például Michael Jackson, Rihanna és Bill Gates is. Egyetlen éjszaka 80.000 dollár (körülbelül 30,3 millió forint). 

Luxury Submarine Hotel - Karib-tenger

A St. Luciához közel kikötött hajóhotelben víz alatti élményeket ígérnek, ha kiveszed a legdrágább lakosztály. Igazából egy luxus tengeralattjáróval indulsz az óceán mélyére, és ott is töltheted az estét. Egyetlen éjszaka 150,000 dollár (körülbelül 56,9 millió forint).

(Joy)

(Borítókép: Szállodai szobában ülő férfi, illusztráció Fotó: Getty Images)