Mindössze 11 kilométer van benne, üléseit pedig gyári fólia borítja: a világ legdrágább ladája 30 éves, tulajdonosa nem kevesebbért, mint 8 millió rubelért, átszámítva 42 millió forintért igyekszik megválni tőle.

Egykor a legolcsóbb típusok táborát erősítette az 1992-ben piacra dobott Lada Samara VAZ-2109, amely autóért ma gyűjtői összeget kér egy orosz tulajdonos. A vörös fényezésű darab feltehetően sosem került hivatalosan forgalomba, üléseit ugyanis a mai napig gyári fólia borítja, valamint sem a visszapillantókat, sem az ablaktörlőket nem szerelték fel rá. Mi több, az elmúlt 30 esztendőt egy fűtött garázsban tölthette, ugyanis egyetlen rozsdafolt sem található rajta. A tömítések és a műanyag elemek is eredetiek – mutat rá a vezess.hu.

A portál az autó felszereltsége kapcsán azt írja, hogy 1,3 literes, négyhengeres szívó benzinmotorja 63 lóerőt termel, amihez ötsebességes, kézi váltó társul.

A tulajdonos minden eredetet igazoló papírral rendelkezik, a rendhagyó állapotú Ladáért nem kevesebb, mint 8 millió rubelt, vagyis 42 millió forintot kér. Nem ez az első alkalom, hogy túl akar adni a veterán autón: először 2017-ben próbálta eladni 13 és félmillió forintért.

(Borítókép: Piros Lada Samara. Illusztráció: Shutterstock)