Több millióan lottóznak világszerte, ám igazán nagy nyereményeket csak kevesen vihetnek haza. Ezek közé a kiváltságosok közé tartozik egy ausztrál nő is, aki nemrég 34 millió ausztrál dollárt, mai árfolyamon 8 milliárd 600 millió forintot nyert a számhúzáson, ennek ellenére nem tervez felhagyni a munkájával.

Életeket változtathat meg egyetlen játék: legyen szó lottóról, totóról vagy Tippmixről, egy-egy nyeremény olyan magasra rúghat, hogy a szerencsés nyertesnek élete végéig nem kell aggódnia a megélhetés miatt. Sőt, a lottón időközönként felhalmozódó összegek egyetlen nyertes esetén még az unokák számára is biztos megélhetést jelenthetnek. A szerencse ugyanakkor forgandó – mondják, ha pedig nem vigyázunk, egy busásabb nyereményt is hamar elherdálhatunk vagy elveszíthetünk. A történelem során erre is bőven akadt példa, ahogy arra is, hogy egyesek nem jelentkeztek a nyereményükért a meghatározott időn belül. Hazánkban ez 90 nap, ám így is nem egyszer előfordult, hogy a pénz a Szerencsejáték Zrt-nél maradt.

Természetesen ellenpélda is akad: a 626 millió forintos nyereményüket 2013-ban felvállaló Andraschek-házaspár a mélyszegénységből emelkedett a magasba. Korábban hajléktalanszállón húzódtak meg, majd önkormányzati bérlakásokban tengődtek, mígnem a nyereménynek köszönhetően ma egy hatalmas házban élnek Győrben. Bár hoztak néhány rossz döntést és csináltak néhány veszteséges befektetést, nemrég azt nyilatkozták, hogy még mindig van a nyereményükből, ugyanis nem szórják két kézzel a pénzt.

via GIPHY

Bár a magyar házaspár a „nyugdíjas” életformát választotta, egy ausztrál nő a nyereménye ellenére is a munka mellett döntött. Az édesanya nem kevesebb, mint 34 millió ausztrál dollárt, azaz 8 milliárd 600 millió forintot nyert a lottón, amely összeg mérföldekkel nagyobb, mint a magyar házaspár 2013-as nyereménye. Ennek ellenére a nő úgy döntött, továbbra is bejár a munkahelyére, ugyanis él-hal a hivatásáért.

„Ugrálni és sikongatni kezdtem, a gyerekeim azt hitték, csótányt látok a konyhában. Ez a nyeremény teljesen megváltoztatja az életünket. Nemcsak a családomon segít, de abban is, hogy egy jobb életminőségben éljünk. Gyönyörű befejezése ez az évnek, az álmok valóban valóra válnak. Ennek ellenére én továbbra is dolgozni fogok, ugyanis imádom a munkámat” – fogalmazott a Brisbane külvárosi negyedében, Durackban élő ausztrál édesanya, aki a Powerball nevű ausztrál lottó 100 millió dolláros főnyereményének harmadát vihette haza, összesen ugyanis három nyertese volt a játéknak. A 33 millió ausztrál dolláron kívül további egymillió is ütötte a markát, ugyanis a második díjat is sikerült megszereznie.

Ön tovább dolgozna, ha nyerne a lottón?

(Ladbible)

(Borítókép: Nő pénzesőben. Illusztráció: Getty Images)