Ezekben az utcákban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha ingatlant szeretnénk vásárolni.

Rengeteg olyan városrésze van Budapestnek, amelyben évek óta nagyon magasan vannak az ingatlanárak. A Portfolio ezúttal részletesebben lebontva azt vizsgálta, hogy melyek a főváros legdrágább utcái.

Elöljáróban fontos leszögezni, hogy 2022-ben Budán az átlagos négyzetméter ár meghaladta az 1,6 millió forintot, Pesten pedig elérte az 1,3 millió forintot. Hagyományosan az V. kerületben a belvárosban, valamint a budai oldal I., II. és XII. kerületében találkozhatunk a legdrágább ingatlanokkal. Nem véletlen, hogy ha utcákról beszélünk, akkor szintén ezek a kerületek a „nyerők”, habár akad néhány kivétel is a listán.

A KSH adatai alapján három olyan utca is volt Budapesten, ahol bőven 2 millió forintos négyzetméterár felett cseréltek gazdát a lakások, míg a tíz legdrágább utca utolsó helyén is majdnem 1,5 millió forintos négyzetméter árért keltek el az ingatlanok. Íme a top 10 legdrágább utca Budapesten:

  1. Orom utca (I.)
  2. Kossuth Lajos tér (V.)
  3. Verecke lépcső (II.)
  4. Virányos út (XII.)
  5. Remetehegyi út (III.)
  6. Csalán út (II.)
  7. Dísz tér (I.)
  8. Gombócz Zoltán utca (XI.)
  9. Dorottya utca (V.)
  10. Úri utca (I.)

Az I. kerületi Orom utca végzett tehát az első helyen, ahol négyzetméterenként átlagosan 2,5 millió forintot kellett fizetniük azoknak, akik ott vásároltak lakást.

(Borítókép: Kossuth Lajos tér, háttérben a parlamenttel. Fotó: picture alliance/Getty)