Az átlagos stewardess-i fizetésnél jóval többet ajánl a streaming-vállalat.

A Netflix nemrég tette közzé, hogy közepes méretű magánrepülőgépére légiutas-kísérőt keres. A streamingóriás által kínált fizetés jóval meghaladhatja az általános légiforgalomban résztvevő cégek ajánlatait. A bérezés bizonyos bónuszok és feltételek mellett változó, de

a hirdetés szerint a vállalt az új stewardessnek akár 385 ezer dollárt, vagyis 140 millió 655 ezer forintot is fizetne. 

„A Netflix légiutas-kísérőjeként elvárjuk, hogy magáévá tegye a kultúránkat, amely nagy hangsúlyt fektet a szabadságra és felelősségre, valamint a függetlenséggel és sok önmotivációval való működésre” – látható az álláshirdetésben.

Az álláshirdetés ezentúl meghatározza az egyéb kondíciókat is: a Netflix olyan embert keres, aki független ítélőképességű, rugalmas, diszkrét és kiemelkedő ügyfélszolgálati képességekkel büszkélkedhet. Az új munkatárs a raktár karbantartásáért is felelős lesz – az általános felszállás előtti ellenőrzéseken túl. 

A Netflix nagylelkűsége különösen érdekes lehet abban a tekintetben, hogy az utóbbi időben létszámleépítésekre is sor került a cég berkein belül. A steraming szolgáltató rengeteg felhasználót veszített az utóbbi időben, éppen ezért újabban próbálják megakadályozni a jelszómegosztást.

(Enterpreneur)

(Borírókép: Légiutas-kísérő férfi. Illusztráció: Digital Vision/Getty)